Παγκόσμια ντροπή η ανισότητα στα εμβόλια, λέει ο ΓΓ του ΟΗΕ

Για τα πέντε εκατομμύρια θανάτων από την COVID-19, μίλησε ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, στην ομιλία του στην Γλασκώβη, στην COP26, χθες Δευτέρα, σημειώνοντας ότι ενώ οι πλούσιες χώρες κυκλοφορούν τρίτες δόσεις του εμβολίου για την νόσο, μόνο περίπου το 5% των ανθρώπων στην Αφρική είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Αυτό είναι μια παγκόσμια ντροπή, τόνισε. 

Οι θάνατοι που έχουν φτάσει τα πέντε εκατομμύρια, σημείωσε, θα πρέπει επίσης να αποτελούν σαφή προειδοποίηση ότι δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε. Εξακολουθούμε να βλέπουμε περισσότερους θανάτους, είπε ο κ. Γκουτέρες, υπερπλήρη νοσοκομεία και εξαντλημένους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, με τον κίνδυνο να εξαπλωθούν νέες μεταλλάξεις οι οποίες να στοιχίσουν περισσότερες ζωές. Ταυτόχρονα, ανέφερε, παρατηρούνται κι άλλες επικίνδυνες απειλές που επιτρέπουν στην COVID-19 να ευδοκιμήσει, όπως η παραπληροφόρηση, η συσσώρευση εμβολίων, ο εθνικισμός των εμβολίων και η έλλειψη παγκόσμιας αλληλεγγύης.

Ο ΓΓ προέτρεψε τους παγκόσμιους ηγέτες να υποστηρίξουν πλήρως την Παγκόσμια Στρατηγική Εμβολιασμού την οποία ξεκίνησε με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τον περασμένο μήνα και είπε πως πρέπει να βάλουμε τα εμβόλια στην αγκαλιά του 40% του παγκόσμιου πληθυσμού μέχρι το τέλος αυτού του έτους και του 70% μέχρι τα μέσα του 2022.

Θα ήταν λάθος να πιστεύουμε ότι η πανδημία έχει τελειώσει, καθώς οι περιορισμοί χαλαρώνουν σε πολλά μέρη, είπε ο κ. Γκουτέρες, καταλήγοντας πως ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τους ανθρώπους που χάθηκαν και να υποστηρίξουμε τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που πολεμούν αυτόν τον ιό καθημερινά, είναι να κάνουμε πραγματικότητα την ισότητα στα εμβόλια.

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Νοεμβρίου 2021 - 08:51

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Σεπτεμβρίου
Έρχονται αλλαγές στην επιδοματική πολιτική του κράτους
19:08
Υπουργός Παιδείας: Παίζουν τζόγο μέσω κινητού τηλέφωνου οι μαθητές τα διαλείμματα
19:02
Γκουτέρες: «Στο χείλος» του γκρεμού ο Λίβανος
18:57
Δριμύ κατηγορώ εναντίον του Τούρκου Προέδρου και του Παλαιστίνιου Προέδρου εξαπέλυσε ο Νετανιάχου
17:04
Έκκληση προς όλους τους Αμερικανούς υπηκόους που βρίσκονται στον Λίβανο να εγκαταλείψουν τη χώρα
17:00
Συνάντηση σήμερα Γκουτέρες - Ερντογάν
17:00
Σήμερα η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν
17:00
Το Ισραήλ έπληξε δεκάδες θέσεις της Χεζμπολλάχ στον νότιο Λίβανο
16:45
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/09/24
16:13
Οι ΗΠΑ προτρέπουν τους υπηκόους τους να εγκαταλείψουν τον Λίβανο
14:48
Πρόταση Αννίτας Δημητρίου για μόνιμη αναπλήρωση του Προέδρου της Βουλής
14:17
Σε τεχνικά προβλήματα η ταλαιπωρία στο αεροδρόμιο Λάρνακας
13:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.