Αν ήταν λογική η πρόταση Σιζόπουλου θα την εφαρμόζαμε τονίζει ο ΟΑΥ

Η πρόταση του προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου, για συνταγογράφηση φαρμάκων μέσω ΓΕΣΥ, από γιατρούς εκτός ΓΕΣΥ, δεν συνάδει με τη φιλοσοφία του ΓΕΣΥ αλλά, αν ήταν λογική θα την εφαρμόζαμε, δήλωσε ο διευθυντής του ΟΑΥ.

Μιλώντας στην εκπομπή Από Μέρα σε Μέρα, ο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου υπέδειξε πως η εν λόγω πρόταση γκρεμίζει το ΓΕΣΥ και ενθαρρύνει τους γιατρούς να βγουν εκτός συστήματος.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η πρόταση του Μαρίνου Σιζόπουλου αφορά μόνο συνταγογράφηση φαρμάκων και όχι διαγνωστικές εξετάσεις, επισήμανε πως αυτό συμβαίνει γιατί αυτό εξυπηρετεί καλύτερα τους δερματολόγους.

Διερωτήθηκε δε τι θα γίνει εάν ένας γιατρός εκτός γεσυ συνταγογραφεί χωρίς όριο φάρμακα και επιβαρύνει τον οργανισμό, ποιος θα είναι ο τρόπος να τύχει ελέγχου, αφού δεν θα είναι συμβεβλημένος με το σύστημα.​

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Νοεμβρίου 2021 - 12:43

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Σεπτεμβρίου
Έρχονται αλλαγές στην επιδοματική πολιτική του κράτους
19:08
Υπουργός Παιδείας: Παίζουν τζόγο μέσω κινητού τηλέφωνου οι μαθητές τα διαλείμματα
19:02
Γκουτέρες: «Στο χείλος» του γκρεμού ο Λίβανος
18:57
Δριμύ κατηγορώ εναντίον του Τούρκου Προέδρου και του Παλαιστίνιου Προέδρου εξαπέλυσε ο Νετανιάχου
17:04
Έκκληση προς όλους τους Αμερικανούς υπηκόους που βρίσκονται στον Λίβανο να εγκαταλείψουν τη χώρα
17:00
Συνάντηση σήμερα Γκουτέρες - Ερντογάν
17:00
Σήμερα η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν
17:00
Το Ισραήλ έπληξε δεκάδες θέσεις της Χεζμπολλάχ στον νότιο Λίβανο
16:45
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/09/24
16:13
Οι ΗΠΑ προτρέπουν τους υπηκόους τους να εγκαταλείψουν τον Λίβανο
14:48
Πρόταση Αννίτας Δημητρίου για μόνιμη αναπλήρωση του Προέδρου της Βουλής
14:17
Σε τεχνικά προβλήματα η ταλαιπωρία στο αεροδρόμιο Λάρνακας
13:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.