Ο EMA αξιολογεί νέα δεδομένα για την αποτελεσματικότητα του Lagevrio για τη θεραπεία της νόσου COVID-19

Έπειτα από τις ενδιάμεσες συστάσεις του EMA για την στήριξη των εθνικών αρχών που ενδέχεται να αποφασίσουν για την πρώιμη χρήση του Lagevrio (molnupiravir) πριν από την έγκριση της άδειας κυκλοφορίας, ο Οργανισμός θα αξιολογήσει περισσότερα δεδομένα από την κύρια μελέτη του Lagevrio (MK-4482-002).

Οι προαναφερόμενες συστάσεις που εξέδωσε ο ΕΜΑ τον Νοέμβριο του 2021 στα πλαίσια αξιολόγησης σύμφωνα με την παράγραφο 3 του Άρθρου 5, βασίστηκαν στα διαθέσιμα, κατά τη στιγμή της εξέτασης, ενδιάμεσα δεδομένα της μελέτης αυτής. Τα δεδομένα αυτά από 762 άτομα, έδειξαν ότι το Lagevrio μείωσε τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου σε άτομα με COVID-19 που διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής νόσησης από 14, 1% στην ομάδα που έλαβε εικονικό φαρμάκου (εικονική θεραπεία) σε 7, 3% στην ομάδα που έλαβε το Lagevrio. Η μελέτη δεν περιλάμβανε άτομα που είχαν εμβολιαστεί.

Τα επικαιροποιημένα αποτελέσματα, βασιζόμενα σε 1.408 άτομα, δείχνουν ότι το Lagevrio μείωσε τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου σε άτομα με τη νόσο COVID-19 τα οποία διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής νόσησης από 9,7% στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου σε 6,8% στην ομάδα του Lagevrio. Ο EMA θα αξιολογήσει αυτά τα δεδομένα στα πλαίσια μιας πιο ολοκληρωμένης αίτησης άδειας κυκλοφορίας.

Οι προηγούμενες συστάσεις δε διαφοροποιούνται. Ο EMA θα κοινοποιήσει περαιτέρω το αποτέλεσμα της αίτησης άδειας κυκλοφορίας που βρίσκεται στο παρόν στάδιο υπό εξέταση.

Περισσότερα για το φάρμακο

Το Lagevrio είναι ένα από του στόματος αντιικό φάρμακο που μειώνει την ικανότητα του ιού SARS CoV 2 (του ιού που προκαλεί τη νόσο COVID-19) να πολλαπλασιάζεται στον οργανισμό. Αυτό το επιτυγχάνει αυξάνοντας τον αριθμό των αλλοιώσεων (μεταλλάξεων) στο γενετικό υλικό του ιού (γνωστό ως RNA), με τρόπο που επηρεάζει δυσμενώς την ικανότητα πολλαπλασιασμού του SARS-CoV-2.

Το Lagevrio αναπτύσσεται από τη Merck Sharp & Dohme σε συνεργασία με την Ridgeback Biotherapeutics.

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Δεκεμβρίου 2021 - 10:33

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Σεπτεμβρίου
Νέος Γενικός Ελεγκτής ο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου
07:47
Τίτλοι ειδήσεων: Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024
06:06
Κατεπείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Λίβανο ζήτησε η Γαλλία
06:01
Ιδέες για αποκλιμάκωση της κατάστασης στο Λίβανο θα παρουσιάσουν οι ΗΠΑ
05:59
Δραματική η κατάσταση στο Λίβανο
05:56
Η ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας στο επίκεντρο των σημερινών επαφών Χριστοδουλίδη
05:52
Σήμερα η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν
05:48
Ετοιμότητα Λευκωσίας για τριμερή συνάντηση. Καθοριστική η επικείμενη συνάντηση Γκουτέρες-Ερντογάν
05:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 24/09/24
05:26
23 Σεπτεμβρίου
Συνάντηση Αντόνιο Γκουτέρες - Νίκου Χριστοδουλίδη στη Νέα Υόρκη
23:00
Βροχές χρυσάφι! Στο 342% της κανονικής η βροχόπτωση εντός Σεπτεμβρίου
20:47
Κουλίας στο ΡΙΚ: «Να κοιτάξουν ποιοι δεν σεβάστηκαν τους θεσμούς»
20:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.