Κυπριακό και τουρκικές προκλήσεις στο επίκεντρο των επαφών του ΠτΔ στην Ισπανία

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό και οι τουρκικές προκλήσεις εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, βρίσκονται στο επίκεντρο των επαφών του προέδρου Αναστασιάδη με τον Βασιλιά και τον πρωθυπουργό της Ισπανίας.

Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ άρχισε στις δώδεκα και τριάντα, ενώ ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον Βασιλιά Φίλιππο, στις δύο μετά το μεσημέρι.

Συζητούνται, επίσης, θέματα που άπτονται της ευρωπαϊκής ατζέντας, το μεταναστευτικό, η πανδημία και οι περιφερειακές εξελίξεις.

Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν στη Μαδρίτη, οι υπουργοί Εξωτερικών και Υγείας, Νίκος Χριστοδουλίδης και Μιχάλης Χατζηπαντέλας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Το πρωί ο Υπουργός Εξωτερικών παρακάθησε σε πρόγευμα εργασίας με τον Ισπανό ομόλογό του, τον οποίο ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, τις συνεχιζόμενες τουρκικές απειλές τόσο στην κυπριακή ΑΟΖ όσο και επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και στην Καρπασία.

Συζητήθηκε, επίσης, το μεγάλο θέμα του Μεταναστευτικού και η παρούσα κατάσταση στις χώρες της περιοχής, αλλά και η προσπάθεια εργαλειοποίησης του ζητήματος από την Τουρκία.

Οι δύο υπουργοί υπέγραψαν Μνημόνια Συναντίληψης για πολιτικές διαβουλεύσεις ανάμεσα στα δύο υπουργεία, καθώς και για την εγκαθίδρυση επίσημης διμερούς συνεργασίας ανάμεσα στην Ισπανική Διπλωματική Σχολή και τη νεοϊδρυθείσα Διπλωματική Ακαδημία του κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Υπουργός Υγείας υπέγραψε με την Ισπανίδα ομόλογο του Μνημόνιο που προνοεί, μεταξύ άλλων, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειρογνωμοσύνης σε σχέση με μεταμοσχεύσεις, καθώς και για το ρυθμιστικό καθεστώς διάθεσης των φαρμάκων.

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Δεκεμβρίου 2021 - 13:28

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

30 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 30 Απριλίου 2024
06:30
Εν αναμονή για την απάντηση της Χαμάς στην ισραηλινή πρόταση για εκεχειρία
05:48
Επίθεση Χούθι σε εμπορικά και πολεμικά πλοία
05:41
Οδησσός: Τουλάχιστον 4 νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 30/04/24
05:25
Περού: Στους 25 οι νεκροί από το τροχαίο
05:19
Προτροπές Μπάιντεν για απελευθέρωση των ομήρων
05:14
29 Απριλίου
Τραγωδία στο Περού - 23 νεκροί μετά απο πτώση λεωφορείου σε χαράδρα
21:43
Την Πέμπτη στον Λίβανο οι ανακοινώσεις για το μεταναστευτικό
21:10
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Γάζα - Διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός
20:47
Μάτι: Ένοχοι 6 από τους 21 για τη φονική πυρκαγιά - Οργή συγγενών
20:30
Μισέλ: Θεμελιώδες στοιχείο για τα ευρωτουρκικά το Κυπριακό - Φιλοδοξίες για διεύρυνση της ΕΕ
19:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.