Πόρισμα για Συνεργατισμό:Απάντηση Αρέστη στην εφημερίδα "Πολίτης" για τη σύγκρουση συμφέροντος

Στα γεγονότα που σχετίζονται με το δάνειο του γιου του στο Συνεργατικό Πιστωτικό Τομέα, αναφέρεται σε ανακοίνωση ο Πρόεδρος της ερευνητικής επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, Γεώργιος Αρέστη, σημειώνοντας ότι δεν είχε πρόθεση ή λόγο να προσεγγίσει με ευνοϊκό ή δυσμενή τρόπο οποιονδήποτε από τους εμπλεκόμενους.

Ο κύριος Αρέστη απαντούσε σε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Πολίτης", ότι έχει σύγκρουση συμφέροντος, αφού ο γιος του, κατά τη διάρκεια των ακροάσεων της ερευνητικής επιτροπής μέχρι και την έκδοση και τη δημοσιοποίηση του πορίσματος, διατηρούσε μη εξυπηρετούμενο δάνειο στον Συνεργατισμό.

Εξηγεί πως η διαφορά του γιού του δεν ήταν με την ΣΠΕ Κοκκινοχωρίων, αλλά με τον επιχειρηματία ανάπτυξης γης, ο οποίος, ύστερα από συναινετική ακύρωση του πωλητηρίου εγγράφου, ανέλαβε την αποπληρωμή του δανείου, χωρίς όμως να το πράττει.

Ο κύριος Αρέστη αναφέρει ότι πριν από πέντε χρόνια, ο γιος του πρότεινε στην ΣΠΕ όπως αναλάβει την αποπληρωμή του δανείου, ωστόσο δεν έλαβε, όπως υποστηρίζει, καμιά απάντηση μέχρι σήμερα.

Επισημαίνει πως ουδόλως αισθάνθηκε ότι υπήρξε σύγκρουση συμφέροντος, η οποία να σχετίζεται με τους όρους εντολής της Επιτροπής.

Προσθέτει πως ξενίζει το γεγονός ότι εκείνοι που έδωσαν τα ελλιπή έγγραφα στην εφημερίδα Πολίτης, δεν το έπραξαν προηγουμένως ούτε και στη διάρκεια των οκτώ μηνών της έρευνας.

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μαρτίου 2021 - 18:43

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

30 Απριλίου
Αφγανιστάν: 6 νεκροί από επίθεση σε τζαμί
09:27
ΟΑΥ: Ανάγκη ένταξης και άλλων κέντρων αποκατάστασης στο ΓεΣΥ
08:34
Ελεύθεροι οι τρεις αλλοδαποί για τα επεισόδια στον Αστρομερίτη
07:22
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 30 Απριλίου 2024
06:30
Εν αναμονή για την απάντηση της Χαμάς στην ισραηλινή πρόταση για εκεχειρία
05:48
Επίθεση Χούθι σε εμπορικά και πολεμικά πλοία
05:41
Οδησσός: Τουλάχιστον 4 νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 30/04/24
05:25
Περού: Στους 25 οι νεκροί από το τροχαίο
05:19
Προτροπές Μπάιντεν για απελευθέρωση των ομήρων
05:14
29 Απριλίου
Τραγωδία στο Περού - 23 νεκροί μετά απο πτώση λεωφορείου σε χαράδρα
21:43
Την Πέμπτη στον Λίβανο οι ανακοινώσεις για το μεταναστευτικό
21:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.