Δυσφορία Υπουργού Υγείας -Μεγάλο ποσοστό γιατρών και νοσηλευτών δεν εμβολιάζονται

Την ερχόμενη Τετάρτη ανοίγει η εμβολιαστική πύλη για τα άτομα άνω των 61 ετών και την ερχόμενη Παρασκευή ή Σάββατο και αναλόγως του ενδιαφέροντος θα ανοίξει η πύλη και για τις ηλικίες 57 ή 58 ετών και άνω, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας. Αυτή την βδομάδα θα παραληφθούν 60 χιλιάδες δόσεις εμβολίων.

  1. Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, δεν έκρυψε την δυσφορία του, για τον μη εμβολιασμό μεγάρου ποσοστού γιατρών και νοσοκόμων, σε αντίθεση με τους πολίτες οι οποίοι ανταποκρίθηκαν σε τεράστιο ποσοστό στους εμβολιασμούς. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Επεσήμανε ότι τα εμβόλια εγκρίνονται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και είναι ασφαλές.

Οι συναρμόδιοι Υπουργοί Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου και Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, παρουσίασαν την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους 250 εκ. ευρώ, μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο, για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης ανέφερε ότι οι επιπτώσεις στην οικονομία θα είναι γύρω στο 1,2% του ΑΕΠ. Το 2021 το έλλειμα θα κυμανθεί γύρω στο 3,8% και ο ρυθμός ανάπτυξης γύρω στο 3,5% του ΑΕΠ. Μεριμνήσαμε, τόνισε, ώστε να μην μπει σε περιπέτειες η οικονομία. Ξεκαθάρισε ότι από την έναρξη της πανδημίας διατέθηκαν 335 εκ. για ενοίκια.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου ανέφερε ότι θα διατεθούν 140 εκ. για επιχειρήσεις και εργαζόμενους και θα καλύψουν τις ανάγκες μέχρι τον Ιούνιο.

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου ανέφερε ότι θα διατεθούν 60 εκ, ευρώ για εμβόλια, τέστ και φροντίδα των ασθενών. Ανέφερε ότι η Αστυνομία διερευνά την υπόθεση της ενδεχόμενης απάτης με τα τεστ και ξεκαθάρισε ότι τερματίζεται η συνεργασία με την συγκεκριμένη εταιρία.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Χριστιάνα Ερωτοκρίτου ζήτησε μεγαλύτερη στήριξη των ενοικιαστών.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλάς η κυβέρνηση απέδειξε με έργα και όχι με λόγια, ότι στηρίζει τους πολίτες.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αντρος Καυκαλιάς κατήγγειλε την αργή ανταπόκριση στο εμβολιαστικό πρόγραμμα και την προβληματική στήριξη των ενοικιαστών.

Ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης ζήτησε περισσότερη διαφάνεια στις συμβάσεις για τα τεστ.

Συντάκτης: Παναγιώτης Καπαρής

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Απριλίου 2021 - 13:25

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Σεπτεμβρίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 28/09/24
16:16
Άτομο άνοιξε πυρ έξω από καφενείο στη Γιόλου
15:41
Σύσταση Κομισιόν οι αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν τους εναέριους χώρους Λιβάνου-Ισραήλ
15:32
Συνάντηση Υπουργών εξωτερικών Ρωσίας-Ιράν-Τουρκίας για τη Συρία
13:53
Νεκρός εντοπίστηκε 58χρονος κάτω από το όχημα του στην επαρχία Λεμεσού
13:22
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024
13:00
Σε ασφαλές μέρος ο ηγέτης του Ιράν μετά τη δολοφονία του Νασράλα
12:35
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 28/09/24
11:16
Νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ
11:05
Ελεύθεροι ο πατέρας και ο Σύρος φίλος του ισοβίτη
10:53
Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής
10:29
Τοποθετήσεις ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ για την απόδραση του ισοβίτη
09:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.