Χαμηλά βάζουν τα Ηνωμένα Έθνη τον πήχη για την άτυπη πενταμερή

Με στόχο τη διασφάλιση της συναίνεσης των πλευρών ότι από την άτυπη πενταμερή στη Γενεύη θα συμφωνηθεί ένα κείμενο που στο ελάχιστο θα διασφαλίζει τη συνέχιση της προσπάθειας, αναμένεται να φτάσει στην Κύπρο το Σάββατο, η σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο συναντήσεις την Κυριακή, στις 930 το πρωί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και στις 230 το απόγευμα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, πριν αναχωρήσει τα ξημερώματα της Δευτέρας.   Οι προσδοκίες για την άτυπη πενταμερή συνάντηση της Γενεύης είναι πολύ χαμηλές. Σύμφωνα με διπλωμάτη χώρας μέλους του Σ.Α., κατά την ενημέρωση που έγινε σε μόνιμα μέλη από την συνεργάτη του ΓΓ του ΟΗΕ, μετά την επιστροφή της από την Κύπρου, η κ. Λουτ είπε πως «δεν αναμένει πολλά πράγματα, καθώς καμία από τις πλευρές δεν μετακινήθηκε από τις απόψεις της».  

Το πρόγραμμα της άτυπης πενταμερούς έχει ήδη σταλεί στους συμμετέχοντες από την κ. Λουτ. Ξεκινά με δείπνο που παραθέτει ο Γενικός Γραμματέας στις αντιπροσωπείες και την επόμενη μέρα με την άτυπη διάσκεψη. Θα ακολουθήσουν διμερείς συναντήσεις και ξανά διάσκεψη.   Σε ερώτημά μας προς αξιωματούχο του ΟΗΕ αναφορικά με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, για εκλογή της κ. Λουτ μετά την 19η Μαΐου, ως μη εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου του ενεργειακού κολοσσού SHELL, διευκρινίστηκε ότι θα συνεχίσει κανονικά τα καθήκοντά της, καθώς η εργασία της στον ΟΗΕ είναι μερικής απασχολήσεως. Ήδη είναι μέλος διοικητικού συμβουλίου σε δύο μεγάλες αμερικανικές εταιρείες. 

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Απριλίου 2021 - 06:52

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

30 Απριλίου
Ελεύθεροι οι τρεις αλλοδαποί για τα επεισόδια στον Αστρομερίτη
07:22
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 30 Απριλίου 2024
06:30
Εν αναμονή για την απάντηση της Χαμάς στην ισραηλινή πρόταση για εκεχειρία
05:48
Επίθεση Χούθι σε εμπορικά και πολεμικά πλοία
05:41
Οδησσός: Τουλάχιστον 4 νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 30/04/24
05:25
Περού: Στους 25 οι νεκροί από το τροχαίο
05:19
Προτροπές Μπάιντεν για απελευθέρωση των ομήρων
05:14
29 Απριλίου
Τραγωδία στο Περού - 23 νεκροί μετά απο πτώση λεωφορείου σε χαράδρα
21:43
Την Πέμπτη στον Λίβανο οι ανακοινώσεις για το μεταναστευτικό
21:10
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Γάζα - Διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός
20:47
Μάτι: Ένοχοι 6 από τους 21 για τη φονική πυρκαγιά - Οργή συγγενών
20:30
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.