Ο κίνδυνος μόλυνσης από τα παραλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού παραμένει μετά την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer

Μία μόνο δόση από το εμβόλιο της Pfizer κατά της COVID-19 είναι ενδεχόμενο να μην προκαλέσει μία ικανοποιητική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος για την προστασία από νέα παραλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού, εκτός των ανθρώπων που έχουν ήδη νοσήσει από την COVID-19, όπως εντόπισε μία έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η έρευνα έγινε υπό την καθοδήγηση του Αυτοκρατορικού Κολεγίου του Λονδίνου (Imperial College) εξετάζοντας τις αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος σε εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα της Βρετανίας, αφού είχαν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer.

Η έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι, που είχαν προηγούμενα ελαφρά συμπτώματα ή ήταν ασυμπτωματικοί, είχαν αναπτύξει ενισχυμένη προστασία κατά των πιο μεταδοτικών παραλλαγμένων στελεχών, που εντοπίστηκαν στη Βρετανία και στη Νότια Αφρική.

Ωστόσο, το ανοσοποιητικό σύστημα μετά την πρώτη δόση, ήταν πιο αδύναμο στους ανθρώπους που δεν είχαν προηγούμενα μολυνθεί, αφήνοντας τους πιθανώς ακάλυπτους έναντι των κινδύνων μόλυνσης από τα παραλλαγμένα στελέχη, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν σήμερα, οι επιστήμονες που είχαν την ευθύνη διεξαγωγής της έρευνας.

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Μαΐου 2021 - 15:40

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Σεπτεμβρίου
Συνάντηση με τον Ερσίν Τατάρ θα έχει ο Αντόνιο Γκουτέρες
06:07
Μπορέλ: "Κανείς, ούτε καν οι Ηνωμένες Πολιτείες, δεν φαίνεται ικανός να σταματήσει τον Νετανιάχου"
06:04
Βενιαμίν Νετανιάχου: Το Ισραήλ, "χωρίς ίχνος υπερβολής, δίνει αγώνα επιβίωσης"
05:59
Άγνωστη η τύχη του ηγέτη της Χεζμπολλάχ Χασάν Νασράλα - Αδύνατη η επικοινωνία μαζί του
05:49
Νέοι σφοδροί αεροπορικοί βομβαρδισμοί εναντίον θέσεων της Χεζμπολλάχ στα νότια της Βηρυτού από το Ισραήλ
05:41
Τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή συζήτησαν ο Πρόεδρος με τα 5 Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ
05:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 28/09/24
05:17
27 Σεπτεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
22:00
ΗΠΑ: 17 νεκροί από το πέρασμα του φονικού τυφώνα Χέλεν
20:45
Πολλαπλά καταιγιστικά κτυπήματα του Ισραήλ εναντίον της Βηρυτού -Στόχος ο Νασράλα
20:34
Δύο νέες συλλήψεις για την απόδραση του ισοβίτη Δώρου Θεοφάνους
19:53
Απεργιακά μέτρα εξήγγειλαν οι οδηγοί λεωφορείων στη Λάρνακα
18:40
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.