Υπ. Υγείας Γερμανίας: Η παραλλαγή «Δέλτα» απειλεί την επιτυχία της διαδικασίας ανοσοποίησης

Η μετάλλαξη "Δέλτα" του βασικού στελέχους του νέου κορονοϊού μπορεί να θέσει υπό αμφισβήτηση την επιτυχία της εκστρατείας ανοσοποίησης, προειδοποίησε ο Υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν, τονίζοντας την ανάγκη να προχωρήσουν με γρήγορο ρυθμό οι εμβολιασμοί.

Μέχρι σήμερα, τουλάχιστον μία δόση εμβολίου έχει χορηγηθεί στο 50,1% του πληθυσμού στη Γερμανία, ενώ πλήρως εμβολιασμένο είναι το 29,6%, δήλωσε.

"Είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσει ο εμβολιασμός, λόγω των νέων παραλλαγών", τόνισε ο κ. Σπαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη μετάλλαξη "Δέλτα", η οποία, όπως είπε, ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς.

Το θέμα δεν είναι, σημείωσε, αν αυτή η μετάλλαξη μπορεί να επικρατήσει της μετάλλαξης Β.1.1.7, αλλά το πόσο γρήγορα και υπό ποιες προϋποθέσεις θα συμβεί αυτό. Μέχρι τώρα, στη Γερμανία η συγκεκριμένη μετάλλαξη εντοπίζεται στο 6% των κρουσμάτων κορονοϊού, δεν έχει δηλαδή "μεγάλο ρόλο", διευκρίνισε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου "Ρόμπερτ Κοχ" Λόταρ Βίλερ, στην ίδια συνέντευξη Τύπου, αλλά αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.

"Πρέπει να παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις", τόνισε και κάλεσε τους πολίτες να επιδεικνύουν μεγάλη προσοχή και να προσέρχονται για εμβολιασμό.

"Ας μην διακινδυνεύσουμε τις μέχρι τώρα επιτυχίες μας και την ελευθερία που κερδίσαμε", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βίλερ και συνέστησε οι κανόνες υγιεινής (αποστάσεις, προστατευτικές μάσκες, απολύμανση χεριών) να εξακολουθήσουν να ισχύουν "μέχρι να μπορούν να εμβολιαστούν όλοι όσοι το επιθυμούν, δηλαδή μέχρι το φθινόπωρο, οπότε και θα αξιολογήσουμε εκ νέου την κατάσταση".

Ο κ. Σπαν, από την πλευρά του, πρόσθεσε ότι αυτό θα είναι εφικτό εντός των προσεχών εβδομάδων. Ο κ. Βίλερ τάχθηκε ακόμη κατά της πλήρους κατάργησης της υποχρέωσης για χρήση προστατευτικής μάσκας. Σε εξωτερικό χώρο, εξήγησε, μπορεί κανείς να μη φορά μάσκα εφόσον τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου, αλλά στους εσωτερικούς χώρους η μάσκα είναι απολύτως απαραίτητη, ιδίως στα μαζικά μέσα μεταφοράς, στους χώρους εργασίας και εν μέρει και στα σχολεία, τόνισε.

"Όσο περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν μάσκες σε αυτές τις περιπτώσεις, τόσο καλύτερα θα προστατευόμαστε όλοι. Η προστασία των άλλων, η οποία βασίζεται στην αλληλεγγύη, καθίσταται έτσι και αυτοπροστασία", κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

06 Μαΐου
Έφυγε ο Αντώνης Τουρκογιώργης
06:13
Σήμερα προγραμματίζεται να λειτουργήσει εκ νέου ως τζαμί βυζαντινός ναός στην Κωνσταντινούπολη.
05:55
Αναμένεται σήμερα στο Ισραήλ ο διευθυντής της CIA
05:46
Τμήμα Μετεωρολογίας 1ο Δελτίο Καιρού 6/5/2024
05:25
05 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Kυριακή 5 Μαΐου 2024
22:05
Αυτούς αναζητεί η αστυνομία για τα επεισόδια στο Κίτι
21:45
Έφθασαν τα πτητικά μέσα από την Ιορδανία - Ενισχύουν την αεροπυρόσβεση
21:10
Βραζιλία: Τουλάχιστον 66 νεκροί από τις πλημμύρες - Ξεπερνούν τους 100 οι αγνοούμενοι
21:00
Ο αθλητισμός ως κώδικας επικοινωνίας - 5 Μαΐου 2024
20:50
Στο Παρίσι ο πρόεδρος της Κίνας - Λέει ότι θα αναλάβει δράση για επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία
20:41
Μέση Ανατολή: Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις - Επιστρέφει τη Τρίτη στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς
20:15
Κυριακή του Πάσχα με έντονα καιρικά φαινόμενα - Προβλήματα στο οδικό δίκτυο
18:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.