Αβραάμ Ηλία:Ασυνήθιστη αύξηση των περιστατικών κορονοϊού στο Μακάρειο Νοσοκομείο

Ασυνήθιστη αύξηση των περιστατικών κορονοϊού παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο Μακάρειο Νοσοκομείο, δήλωσε ο διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου, Αβρααμ Ηλία.

Μιλώντας στο Τρίτο είπε ότι νοσηλεύτηκαν έξι παιδιά θετικά στον ιό και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται κορίτσι δεκατεσσάρων ετών.

Ο αριθμός των περιστατικών, πρόσθεσε, είναι ασυνήθιστος για την εποχή.

Ο Αβρααμ Ηλία εξήγησε επίσης ότι τα παιδιά δεν παρουσιάζουν συνήθως σοβαρές επιπλοκές, ωστόσο στατιστικά ένα στα 165 παιδιά μπορεί να παρουσιάσει ένα σοβαρό σύνδρομο το οποίο ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή του παιδιού.

Απέδωσε την αύξηση στις παραλλαγές του κορονοϊού.

Ερωτηθείς για τον εμβολιασμό παιδιών, ο κύριος Ηλία, είπε ότι είναι ασφαλής η χρήση εμβολίου για παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω και ήδη πολλές χώρες έχουν δώσει ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό των παιδιών.

Ο διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου εξήγησε επίσης ότι ο εμβολιασμός των παιδιών είναι πολύ σημαντικός στην εξάλειψη της εξάπλωσης του ιού στην κοινότητα, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες επικίνδυνες μεταλλάξεις.

Ο κύριος Ηλία είπε επίσης ότι αυτή την περίοδο υπάρχει έξαρση των ιώσεων και αυτό οφείλεται στη μετάθεση των χειμερινών εποχικών λοιμώξεων λόγω άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιουνίου 2021 - 20:20

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Σεπτεμβρίου
Αναβολή της υπόθεσης Μονής Οσίου Αββακούμ για τις 23 Οκτωβρίου
10:02
Υπουργός Παιδείας: Δεν δικαιολογούνται οι αντιδράσεις για το πρόγραμμα παραβατικής συμπεριφοράς
09:17
Συνάντηση με τον Αντόνιο Γκουτέρες είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
09:14
Άφαντος παραμένει ο ισοβίτης Δώρος Θεοφάνους
08:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
06:30
Λίβανος:Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 220 στόχους
05:49
Συναντήσεις Προέδρου Χριστοδουλίδη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης ΟΗΕ
05:43
Μητσοτάκης: Η λύση δύο κρατών στην Κύπρο δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή
05:36
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 27/09/24
05:22
26 Σεπτεμβρίου
Για διαφθορά κατηγορήθηκε ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης σε σχέση με εξυπηρετήσεις από την Τουρκία
21:56
Την κατακύρωση του μη διεξαχθέντα αγώνα Απόλλωνα - Αέλ με τρία - μηδέν υπέρ του Απόλλωνα αποφάσισε ο αθλητικός δικαστής
21:41
Reuters: Η Κύπρος είναι χώρα κλειδί για την ασφαλή απομάκρυνση ξένων υπηκόων από τον Λίβανο
21:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.