Π. Καραγιάννης: Εντός των πυλών βρίσκεται το τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού (βίντεο)

Εντός των πυλών, βρίσκεται το τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, δήλωσε ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας, μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, Πέτρος Καραγιάννης.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ "Από Μέρα σε Μέρα", ο καθηγητής Καραγιάννης είπε ότι το τέταρτο κύμα αναμενόταν κατά τους φθινοπωρινούς μήνες, αλλά ήρθε νωρίτερα, λόγω και της παραλλαγής "δέλτα" του ιού, με την υψηλή μεταδοτικότητα. Τόνισε ωστόσο ότι έχουν εγκαταλειφθεί και τα μέτρα αυτοπροστασίας, αλλά παρατηρείται και συγκέντρωση μεγάλου αριθμού πολιτών σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού, κυρίως νεαρών ατόμων. Πρόσθεσε ότι, σε αυτή τη φάση, οι περισσότερες μολύνσεις καταγράφονται μεταξύ των ηλικιών 16 και 30 ετών.

Ο κύριος Καραγιάννης είπε ότι, σε αντίθεση με προηγούμενες εξάρσεις του ιού, αυτή τη φορά διαπιστώνεται μια παρατεταμένη περίοδος αυξημένου αριθμού κρουσμάτων, με μέσο όρο στα εννιακόσια νέα περιστατικά ημερησίως. Ανέφερε ότι αναμένεται και αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων που χρήζουν νοσηλείας, λόγω υψηλού επιδημιολογικού φορτίου. Είναι ενδεικτικό, είπε, ότι αυτή τη στιγμή, τα ενεργά κρούσματα αγγίζουν τις πέντε χιλιάδες.

Ο καθηγητής Καραγιάννης επεσήμανε ότι είναι ενθαρρυντικό το γεγονός πως πλέον υπάρχει ενδιαφέρον από νεαρά άτομα να εμβολιαστούν, υποδεικνύοντας ότι αν αυτό είχε γίνει πριν από δύο μήνες, δεν θα προέκυπτε τώρα αυτή η νέα έξαρση της πανδημίας.

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιουλίου 2021 - 13:53

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Σεπτεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
06:30
Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 220 στόχους που συνδέονται με τη Χεζμπολάχ
05:49
Συναντήσεις Προέδρου Χριστοδουλίδη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
05:43
Μητσοτάκης: Η λύση δύο κρατών στην Κύπρο δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή
05:36
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 27/09/24
05:22
26 Σεπτεμβρίου
Για διαφθορά κατηγορήθηκε ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης σε σχέση με εξυπηρετήσεις από την Τουρκία
21:56
Την κατακύρωση του μη διεξαχθέντα αγώνα Απόλλωνα - Αέλ με τρία - μηδέν υπέρ του Απόλλωνα αποφάσισε ο αθλητικός δικαστής
21:41
Reuters: Η Κύπρος είναι χώρα κλειδί για την ασφαλή απομάκρυνση ξένων υπηκόων από τον Λίβανο
21:27
Σε διαθεσιμότητα τα τρία μέλη της Αστυνομίας που συμετείχαν στην επιχείρηση επιτήρησης του βαρυποινίτη
20:40
Συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες είχε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
20:08
Κοινοτάρχης Χολετριών: Ο Θεοφάνους επισκεπτόταν τους οικείους του κάθε τρεις μήνες
19:47
Λοϊζίδης: Ο βαρυποινίτης έπρεπε να φρουρείτο από περισσότερα μέλη της ΜΜΑΔ
18:51
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.