G7: Οι ΥΠΕΞ ζητούν από τους Ταλιμπάν την ασφάλεια των ξένων και των Αφγανών που θέλουν να φύγουν

Οι υπουργοί Εξωτερικών της G7, της Ομάδας των Επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, κάλεσαν σήμερα τη διεθνή κοινότητα να ενωθεί και να δώσει μια απάντηση στην κρίση στο Αφγανιστάν που θα εμποδίσει την περαιτέρω κλιμάκωσή της, αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ.

"Οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 καλούν τη διεθνή κοινότητα να συνεργαστεί με μια κοινή αποστολή για να αποτραπεί η κλιμάκωση της κρίσης στο Αφγανιστάν", τονίζεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της G7.

Οι υπουργοί Εξωτερικών ζήτησαν επίσης από τους Ταλιμπάν να εγγυηθούν την "ασφάλεια" των ξένων και των Αφγανών που θέλουν να φύγουν από το Αφγανιστάν.

"Οι υπουργοί της G7 κάλεσαν τους Ταλιμπάν να εγγυηθούν ασφαλή διέλευση στους ξένους πολίτες και τους Αφγανούς που θέλουν να φύγουν". Υπογράμμισαν επίσης "την ανάγκη όλες οι πλευρές να σεβαστούν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο".

"Οι Ταλιμπάν πρέπει να διασφαλίσουν ότι το Αφγανιστάν δεν αποτελεί τρομοκρατική απειλή για την διεθνή ασφάλεια", προειδοποίησαν, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση ο Ντόμινικ Ράαμπ, η χώρα του οποίου ασκεί την περίοδο αυτή την προεδρία της Ομάδας των Επτά (Γερμανία, Καναδάς, ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία, Ιαπωνία και Βρετανία).

Η συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών προηγήθηκε της διαδικτυακής συνόδου κορυφής των ηγετών της G7 για την κατάσταση στο Αφγανιστάν που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα.

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Αυγούστου 2021 - 20:58

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

03 Μαΐου
Σύλληψη άνδρα για παράνομη κατοχή και μεταφορά επιθετικών οργάνων και εκρηκτικών υλών
10:27
Στην Κύπρο 7-14 Μαΐου η Ολγκίν
09:27
Έξι συλλήψεις για υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών
08:17
Ισραήλ: Νεκρός ισραηλινός όμηρος της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας
07:27
Τζον Κίρμπι: Εντός ημερών θα είναι έτοιμη η προβλήτα στη Γάζα για τον θαλάσσιο διάδρομο μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας
07:21
Συνεχίζεται η αναταραχή στα αμερικανικά πανεπιστήμια - Εκατοντάδες συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών
06:39
Μεγάλη Παρασκευή σήμερα: Ημέρα κατάνυξης και θρήνου
06:17
Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα», δηλώνει ο αρχηγός της Χανίγια
06:13
ΗΠΑ: Ο Τραμπ αρνήθηκε να δεσμευτεί ρητά ότι θα αναγνωρίσει τυχόν ήττα του στις προεδρικές εκλογές
06:13
Γιασάρ Γκιουλέρ: "Η Τουρκία δεν δέχεται οποιαδήποτε άλλη λύση εκτός από μια ισότιμη, κυρίαρχη λύση δύο κρατών"
06:09
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως κατέστρεψαν 3 drones των Χούθι στην Υεμένη
06:01
Συρία: 8 στρατιωτικοί τραυματίστηκαν σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Δαμασκό
05:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.