Βελτιώνει το επίπεδο προστασίας η τρίτη δόση του εμβολίου στο Ισραήλ

Η τρίτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BionTech κατά της Covid-19 βελτίωσε σημαντικά το επίπεδο προστασίας κατά της μόλυνσης και της σοβαρής νόσησης σε άτομα 60 ετών και άνω στο Ισραήλ σε σύγκριση με τους εμβολιασμένους με δύο δόσεις, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα από το Υπουργείο Υγείας.

Τα στοιχεία παρουσιάσθηκαν σε συνάντηση επιτροπής ειδικών για τα εμβόλια και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ισραηλινού υπουργείου Υγείας. Ωστόσο, όλες οι λεπτομέρειες της μελέτης δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί. Τα στοιχεία συμπίπτουν με τις στατιστικές μελέτες που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα από την Maccabi Health Services, τον έναν από τους τέσσερις οργανισμούς παροχής υπηρεσιών υγείας που δραστηριοποιούνται στο Ισραήλ αναλύοντας τα στατιστικά στοιχεία των Gertner Institute και KI Institute του Ισραήλ, στελέχη του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσαν ότι, μεταξύ των ατόμων ηλικίας 60 ετών και άνω, η προστασία από την μόλυνση που εξασφαλίζεται 10 ημέρες μετά την τρίτη, αναμνηστική δόση είναι τέσσερις φορές υψηλότερη σε σχέση με την προστασία που παρέχεται έπειτα από τις δύο δόσεις. Η τρίτη, αναμνηστική δόση στους άνω των 60 προσέφερε 10 ημέρες μετά πέντε έως έξι φορές μεγαλύτερη προστασία ως προς την σοβαρή νόσηση και την νοσηλεία.

Τις τελευταίες εβδομάδες, το ισραηλινό Υπουργείο Υγείας έχει ανακοινώσει ότι η ανοσία μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου τόσο στους ηλικιωμένους όσο και στους νέους. Οι περισσότεροι εμβολιασμένοι που ασθένησαν σοβαρά στο Ισραήλ ήταν ηλικίας άνω των 60 ετών και με υποκείμενα νοσήματα. Το Ισραήλ ξεκίνησε την χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου στους άνω των 60 στις 30 Ιουλίου. Την Πέμπτη κατέβασε το ηλικιακό αυτό όριο για τους υποψήφιους για την τρίτη δόση στα 40 χρόνια και περιέλαβε επίσης τις εγκύους, τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζομένους στον τομέα υγείας. Η τρίτη δόση χορηγείται μόνο σε όσους έχουν λάβει την δεύτερη δόση του εμβολίου τουλάχιστον πέντε μήνες πριν.

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Αυγούστου 2021 - 09:28

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Σεπτεμβρίου
Τμήμα Μετεωρολογίας 3ο Δελτίο Καιρού 25/9/24
16:04
Έρευνα: Αυστηροποίηση κριτηρίων για δάνεια προς επιχειρήσεις, σταθεροποίηση για νοικοκυριά
15:40
Σε επίτιμη Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κύπρου, αναγορεύεται η Κατερίνα Σακελλαροπούλου
15:11
Σε επενδύσεις στα κατεχόμενα κάλεσε Τουρκο-αμερικανούς επιχειρηματίες ο Τατάρ
14:47
Βαριές κατηγορίες εναντίον του Ισραήλ εκτοξεύουν Αίγυπτος, Ιράκ και Ιορδανία
13:47
[ΒΙΝΤΕΟ] Πλήγματα «ευρείας κλίμακας» του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο
13:39
Νορβηγία: ‘Eρευνα για την πώληση βομβητών που εξερράγησαν στον Λίβανο
13:26
Εργασίες καθαρισμού του οδοστρώματος στην έξοδο Κοφίνου - Λάρνακας
13:12
Γκότσης: Στον «ύψιστο βαθμό» ετοιμότητας η Κύπρος για απομάκρυνση αμάχων
13:06
Τίτλοι ειδήσεων: Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024
13:00
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/09/24
12:18
Την ετοιμότητα της Κύπρου έναντι των προκλήσεων του μεταναστευτικού εξέφρασε ο Ιωαννίδης
11:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.