Δήμος Στροβόλου: Προληπτικά μέτρα ενόψει των πρώτων βροχών

"Ο Δήμος Στροβόλου ενημερώνει το κοινό ότι έχει προβεί στις απαραίτητες εργασίες για έλεγχο και καθαρισμό των φρεατίων στη δημαρχούμενη περιοχή. Παράλληλα, παρακαλεί τους δημότες να λάβουν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για αποφυγή και καλύτερη αντιμετώπιση προβλημάτων που ενδέχεται να προκύψουν από τη βροχόπτωση.

Παρακαλείται το κοινό όπως ελέγξει τα φρεάτια που βρίσκονται στην περιοχή των υποστατικών του, έτσι ώστε να είναι καθαρά και να έχουν φυσική ροή.

Παράλληλα, το κοινό προτρέπεται να αποφεύγει τη ρίψη κλαδευμάτων και άχρηστων αντικειμένων ή/και οικοδομικών υλικών σε πεζοδρόμια, ανοιχτούς χώρους ή σε σημεία από όπου πιθανόν να παρασυρθούν από τα νερά της βροχής, για να μειωθεί ο κίνδυνος απόφραξης των σχαρών.

Ακόμα, σημειώνεται ότι τα φρεάτια αποχέτευσης δεν πρέπει να καλύπτονται με πέτρες, κιβώτια, σκιπ ή μηχανήματα. Σε περίπτωση υπερχείλισης χειμάρρων, το κοινό οφείλει να ακολουθεί τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών και να μην επιχειρεί να διασχίσει διαβάσεις με ορμητικά νερά, ενώ συστήνεται να παραμένει μακριά από περιοχές με λιμνάζοντα νερά, για τη δική του ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι πρέπει να λαμβάνονται επιπλέον μέτρα στις πιο ευάλωτες περιοχές που έχουν πληγεί από πλημμύρα στο παρελθόν, ενώ συστήνεται στους ιδιοκτήτες υπογείων να προμηθευτούν αντλίες νερού και να προβούν σε συντήρηση των υφιστάμενων αντλιών.

Ο Δήμος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το σύστημα όμβριων υδάτων να είναι σε λειτουργήσιμη κατάσταση, την ώρα όμως της έντονης βροχόπτωσης είναι αδύνατον τα συνεργεία του Δήμου να ανταποκρίνονται σε όλα τα περιστατικά για τα οποία τυχόν κληθούν, και συνεπώς η βοήθεια και η συνεργασία των δημοτών θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της κατάστασης.

Για οποιαδήποτε βοήθεια ή περαιτέρω πληροφόρηση σε σχέση με τα πιο πάνω, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες του Δήμου στα πιο κάτω τηλέφωνα: 22470470 – Εργάσιμες μέρες και ώρες λειτουργίας του Δημαρχείου – 7:30 π.μ. – 3:00 μ.μ

99643044 – Δευτέρα με Κυριακή, 7:30 π.μ.- 12:00 τα μεσάνυχτα"

Ανακοίνωση Δήμου Στροβόλου

Τελευταιες Ειδησεις

28 Απριλίου
Ελλάδα: Θετικά συμπεράσματα από τις εκθέσεις του ΔΝΤ
13:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 28 Απριλίου 2024
13:00
Απόπειρα φόνου 34χρονου: Θα συνέλθει και σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο
12:55
«Έφυγε» ο Στράτος Σεφτελής – Πένθος στην αθλητική δημοσιογραφία
12:52
Στην Υπουργική Σύνοδο για το Άσυλο και την Μετανάστευση ο Ιωάννου
12:44
Στις Βρυξέλλες για το Άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ η υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα
12:41
Συμπλοκή νεαρών στα Λατσιά - Ναρκωτικά και μαχαίρια στην κατοχή 18χρονου
11:43
Αδειάζει η κλεψύδρα για την επιστολική ψήφο των απόδημων Ελλήνων
09:23
Σήμερα η σύνοδος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ - Κυριαρχεί στην ατζέντα η Μέση Ανατολή
08:25
Κύμα διαμαρτυριών υπέρ των Παλαιστινίων στις ΗΠΑ με εκατοντάδες συλλήψεις
07:52
ΥΠΕΞ Ισραήλ: Η επιχείρηση στη Ράφα θα μπορούσε να ανασταλεί σε μια πιθανή συμφωνία για τους ομήρους
06:08
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 28/04/24
05:42
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.