Πρόσθετη δόση εμβολίου κατά COVID-19 στους ανοσοκατεσταλμένους στο Ηνωμένο Βασίλειο

Μια πρόσθετη πρωταρχική, τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα χορηγηθεί στους πιο σοβαρά ανοσοκατεσταλμένους πολίτες άνω των 12 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο, δηλαδή περίπου μισό εκατομμύριο ανθρώπους.

Πρόκειται για πρόσθετη δόση του εμβολίου για άτομα που κρίνεται ότι οι δύο δόσεις δεν προσφέρουν επαρκή προστασία έναντι του κορωνοϊού λόγω της εξαιρετικά ευάλωτης υγείας τους.

Διαφέρει από το πρόγραμμα χορήγησης τρίτης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου που σχεδιάζει η βρετανική κυβέρνηση για αργότερα μέσα στο μήνα, η οποία θα καλύπτει πολύ περισσότερες κατηγορίες πολιτών.

Η σύσταση για την τρίτη δόση του εμβολίου στους εξαιρετικά ευάλωτους πολίτες υποβλήθηκε από την αρμόδια Ενιαία Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) και έγινε δεκτή από τον Υπουργό Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ.

Αφορά μεταξύ άλλων άτομα που πάσχουν από λευχαιμία, από προχωρημένο HIV ή έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε μεταμόσχευση οργάνου.

Η σύσταση της JCVI ακολουθεί τη μελέτη OCTAVE που έδειξε μεν ότι ακόμα και στους ανοσοκατεσταλμένους οι δύο δόσεις του εμβολίου ενεργοποιούν ανοσοποιητική αντίδραση κατά της COVID-19, αλλά περίπου στο 40% αυτών το επίπεδο των αντισωμάτων είναι χαμηλό.

Η επιτροπή συνέστησε τη χορήγηση των εμβολίων της Moderna ή της Pfizer για αυτή την τρίτη δόση. Στις ηλικίες 12-17 προτείνεται η χρήση του εμβολί Η επιτροπή συνέστησε τη χορήγηση των εμβολίων της Moderna ή της Pfizer για αυτή την τρίτη δόση. Στις ηλικίες 12-17 προτείνεται η χρήση του εμβολίου της Pfizer.

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Σεπτεμβρίου 2021 - 09:16

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Σεπτεμβρίου
Την ετοιμότητα της Κύπρου έναντι των προκλήσεων του μεταναστευτικού εξέφρασε ο Ιωαννίδης
11:38
Έκκληση Στάρμερ στους βρετανούς υπηκόους να εγκαταλείψουν αμέσως τον Λίβανο
11:26
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/09/24
11:18
Βαφεάδης: Κοντά σε συμφωνία για επέκταση του αεροδρομίου Λάρνακας
08:30
Τον γεωστρατηγικό ρόλο της Κύπρου επεσήμανε ο Φάινερ
07:25
Τίτλοι ειδήσεων: Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024
06:09
Σήμερα το ζήτημα απαγόρευσης χρήσης κινητών στα σχολεία
06:06
Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας για την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
05:56
Χριστοδουλίδης και Μητσοτάκης ενημέρωσαν τον Μακρόν για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης
05:52
Λύση δύο κρατών αξίωσε εκ νέου ο Ερντογάν
05:44
Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης προσφωνεί σήμερα την 79η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών
05:39
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 25/09/24
05:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.