Κύπρος και Αυστραλία ξεκινούν διαβουλεύσεις για εξάλειψη διπλής φορολογίας

Το υπουργείο Οικονομικών εκφράζει ικανοποίηση για τη θετική ανταπόκριση των αρμόδιων αρχών της Κοινοπολιτείας της Αυστραλίας, για έναρξη διμερών διαπραγματεύσεων για συνομολόγηση Σύμβασης για την Εξάλειψη της Διπλής Φορολογίας. 

Σε ανακοίνωση, το υπουργείο σημειώνει πως η πρόθεση των αυστραλιανών αρχών, η οποία ανακοινώθηκε σήμερα από τον αναπληρωτή υπουργό Ανταγωνισμού, Φιλανθρωπίας και Οικονομικών της Αυστραλίας, Δρ. Άντριου Λικ, είναι αποτέλεσμα των κατά σειρά ετών προσπαθειών των Κυπριακών Αρχών για έναρξη διαπραγματεύσεων.

Οι διαπραγματεύσεις προγραμματίζονται να ξεκινήσουν εντός του 2024, προσθέτει.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, αναμφισβήτητα, οι διπλωματικοί και οικονομικοί δεσμοί μεταξύ Κύπρου και Αυστραλίας ενισχύθηκαν τα τελευταία χρόνια, αποτέλεσμα και της ίδρυσης της Πρεσβείας της Αυστραλίας στη Λευκωσία.

Υπογραμμίζει πως οι Συμβάσεις Διπλής Φορολογίας εξυπηρετούν πολλαπλούς σκοπούς, με στόχο τη μείωση ή εξάλειψη της διπλής φορολογίας του εισοδήματος που αποκτούν οι κάτοικοι κάθε συμβαλλόμενου κράτους, την αποτροπή της φοροδιαφυγής στα δύο κράτη και την προώθηση στενότερης οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών, ώστε να εξαλειφθούν πιθανά εμπόδια στο εμπόριο και στις ροές κεφαλαίων.Μ.Β

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Νοεμβρίου 2022 - 15:42

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
22:00
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού - Λάρνακας
20:37
Κοκτέιλ Αφρικανικής σκόνης και ψηλών θερμοκρασιών σε περιοχές της Ελλάδας
20:14
Νέα Υόρκη: Διαδηλώσεις φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων - 130 συλλήψεις
20:07
Φόρο τιμής στους αιχμαλώτους της εισβολής του '74, απέτισε ο Πρ. Χριστοδουλίδης
20:01
Νεκροί μαχητές της Χαμάς από πλήγματα ακριβείας του Ισραηλινού στρατού
18:34
«Χίτλερ της εποχής μας ο Νετανιάχου», επιμένει ο Ερντογάν
17:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.