ΥΠΑΜ: Με σταθερές σχέσεις στον τομέα της άμυνας και μέσω διπλωματίας απαντά στις τουρκικές προκλήσεις η ΚΔ

Με σταθερές και μακροπρόθεσμες σχέσεις στον τομέα της άμυνας και μέσω της αμυντικής διπλωματίας απαντά στις τουρκικές προκλήσεις η Κυπριακή Δημοκρατία, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης.

Στο πλαίσιο του παγκύπριου συνεδρίου της παγκύπριας Ομοσπονδίας έφεδρων αξιωματικών, ο κύριος Πετρίδης ανέφερε ότι ο αναθεωρητισμος της Τουρκίας, σε ό,τι αφορά και την κυπριακή ΑΟΖ δεν αναμένεται να τερματιστεί.

Η Εθνική Φρουρά, πρόσθεσε, θα ενισχύει την αποτρεπτική της ικανότητα και σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός για το εξοπλιστικό πρόγραμμα, για τα δύο τελευταία έτη ήταν ο υψηλότερος της τελευταίας εικοσαετίας .

Επισήμανε, παράλληλα, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν προτίθεται να προβεί σε κούρσα εξοπλισμού με την Τουρκία, αλλά στη βάση των οικονομικών της δυνατοτήτων, με σύγχρονο εξοπλισμό αποτροπής.  Σε σχέση με ενδεχόμενη ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ, ο υπουργός τόνισε ότι, η άρνηση της Τουρκίας, δεν πρόκειται ν' αποτελέσει εμπόδιο, όταν η Κύπρος αποφασίσει να κινηθεί προς αυτόν τον σκοπό.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ , Έλενα Σοφοκλέους

Μ.Χ

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Νοεμβρίου 2022 - 13:24

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
22:00
Επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο εξαπέλυσαν οι Χούθι
21:29
Παύση κάθε δίωξης των μοναχών της Μονής Αββακούμ ζητούν οι δικηγόροι τους
20:20
Κοινή ασπίδα για την αεράμυνα της Ευρώπης ζητούν Μητσοτάκης και Τουσκ
20:11
Αντίθετη με τον όρο για το Κυπριακό, η πρόοδος ευρωτουρκικών σχέσεων
18:53
Πρόσφορο το έδαφος για πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων
18:20
Δεσμεύτηκε για ταχύτερη εξέταση της υπόθεσης Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου
17:58
Αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση σχέσεων εξέφρασαν Χριστοδουλίδης-Ντούντα
16:23
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
16:18
Η Μόσχα απειλεί το Λονδίνο ότι θα χτυπήσει βρετανικούς στόχους
15:58
Προβληματισμός στο Μαξίμου για το αίτημα εντάλματος σύλληψης Νετανιάχου
15:48
Σε επ’ αόριστον αποχή από την υπηρεσία on call οι λειτουργοί των Κοινωνικών Υπηρεσιών
15:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.