Εκστρατεία ενημέρωσης από ΟΑΥ για υπεύθυνη χρήση υπηρεσιών υγείας και σημασία θεσμού Προσωπικού Ιατρού

Στην υπεύθυνη χρήση των υπηρεσιών υγείας και στη σημασία του θεσμού του Προσωπικού Ιατρού, εστιάζει εκστρατεία ενημέρωσης από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), μέσω ραδιοφώνου, τηλεόρασης και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σε ανακοίνωση, ο Οργανισμός επισημαίνει ότι "σε μία κοινωνία αξιών όλα λειτουργούν καλύτερα, όταν πορευόμαστε μαζί και σεβόμαστε τις ανάγκες των συνανθρώπων μας".

"Χρησιμοποιώντας μια υπηρεσία υγείας που δεν έχουμε πραγματικά ανάγκη, επειδή προσφέρεται από το Σύστημα, τη στερούμε από κάποιον άλλο συνάνθρωπό μας που την χρειάζεται άμεσα. Ο κάθε δικαιούχος οφείλει να αξιοποιεί τις υπηρεσίες που παρέχονται με υπευθυνότητα και σύνεση. Κανείς δεν πρέπει να περιμένει για την υγεία του", τονίζει ο ΟΑΥ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο ΟΑΥ στοχεύει μέσω ενημερωτικού υλικού που ετοίμασε, να αναδείξει τη σημασία της αλληλεγγύης και του σεβασμού ανάμεσα στους δικαιούχους του ΓεΣΥ.

Στοιχεία, σημειώνει, απαραίτητα όχι μόνο για την ομαλή λειτουργία μιας κοινωνίας, αλλά και του Γενικού Συστήματος Υγείας, ώστε να παραμένει βιώσιμο και λειτουργικό.

Σημαντικός αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια, επισημαίνει ο ΟΑΥ, είναι ο Προσωπικός Ιατρός. Ένας πετυχημένος θεσμός, προσθέτει, που έχει υιοθετηθεί και εφαρμοστεί σε πολλά συστήματα υγείας ανά τον κόσμο, διαθέτει τις γνώσεις και την εμπειρία για να φροντίσει την υγεία μας, παρέχοντας άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες, θεραπεία και φαρμακευτική κάλυψη.

Διαφυλάσσοντας τον θεσμό του Προσωπικού Ιατρού, σημειώνει ο ΟΑΥ, επιτυγχάνεται η διατήρηση του υψηλού επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και ενός ποιοτικού και αποδοτικού ΓεΣΥ.   Μ.Β

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Νοεμβρίου 2022 - 17:36

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των Αν. Πηγών Ενέργειας στην Ευρώπη
17:03
Η Άγκυρα δεν αποδέχεται τη διασύνδεση του Κυπριακού με τις ευρωτουρκικές σχέσεις
16:14
Η Ελλάδα χαιρέτισε τα συμπεράσματα της ΕΕ για τις ευρωτουρκικές σχέσεις
14:58
Η Τεχνητή Νοημοσύνη σε Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης
14:53
Νέες μόνιμες θέσεις εργασίας στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
13:33
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
13:05
Σταθμό φόρτισης στις θέσεις στάθμευσης θα πρέπει να έχουν τα νέα κτίρια
12:55
Αλλαγές στις αναφορές σε ευρωτουρκικά στο πιο πρόσφατο προσχέδιο συμπερασμάτων
12:48
Συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις αναμένει ο Υπουργός Οικονομικών (Βίντεο)
12:38
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
11:17
Πρόεδρος: Ενδεχόμενη πρόοδος στο Κυπριακό θα έχει θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά (Βίντεο)
11:14
Η Παλαιστίνη επιδιώκει να ενταχθεί στον ΟΗΕ ως πλήρες κράτος-μέλος
10:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.