Ο ΠτΔ παρέλαβε την ετήσια έκθεση του Επιτρόπου Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την ετήσια έκθεση του Επιτρόπου Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών Γιώργου Μιχαηλίδη για το έτος 2021.

Παραδίδοντας την έκθεση, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι «τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε αναπτύξει ένα πλαίσιο ανάπτυξης δικτύων ψηλών ταχυτήτων που δίνει την προβλεψιμότητα και τη σιγουριά για τους επενδυτές να επενδύσουν σε δίκτυα υψηλών ταχυτήτων. Έχουμε επίσης πρόσφατα προχωρήσει σε ενέργειες για επίσπευση αυτών των επενδύσεων, όπως πχ, τα φρεάτια από τους παρόχους , πάσσαλους, θέματα εσωτερικής καλωδίωσης» και άλλα.

Εξέφρασε, επίσης, ικανοποίηση διότι στο θέμα συνδεσιμότητας ο δείκτης που μετρά το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η κάθε χώρα δεικνύει ότι η Κύπρος βρίσκεται τώρα στη 12η θέση από την 27η στην οποία βρισκόταν το 2019.

Πρόσθεσε ότι η Κύπρος προχωρά με πολύ γρήγορους ρυθμούς φέρνοντας ως παράδειγμα το 5G και σημειώνοντας πως έχει αναπτυχθεί και διπλάσια χρήση δεδομένων.

Αναφορικά με το θέμα της κυβερνοασφάλειας, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι  προχωρούμε και κτίζουμε δομές, κάνουμε συμφωνίες με άλλες χώρες και συνεργασία είτε για εκπαίδευση είτε για ανταλλαγή πληροφοριών, τονίζοντας ότι «το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε κτίσει το εθνικό συντονιστικό κέντρο κατόπιν ευρωπαϊκής οδηγίας που είναι υπεύθυνο για τη διανομή κονδυλίων στην κυπριακή αγορά είτε προς ακαδημαϊκούς είτε προς επιχειρήσεις, σε όποιον ασχολείται με κυβερνοασφάλεια, ώστε να οικοδομήσουμε μια κοινότητα» στον τομέα αυτό.

Είπε ακόμα ότι προχωρούμε με τη δημιουργία κέντρου διαπιστεύσεων υπηρεσιών και προϊόντων κυβερνοασφάλειας, κάτι που θα βοηθήσει στο να καταστεί η Κύπρος κέντρο τεχνολογίας.

Από την πλευρά του παραλαμβάνοντας την έκθεση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρακολουθώ την πρόοδο που καταγράφεται ουσιαστικά και όχι θεωρητικά και που διαπιστώνεται από διεθνείς οργανισμούς και όχι με δική μας προβολή, και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Σε δύο χρόνια από την 27η θέση να πας στη 12η σημαίνει πραγματική πρόοδο.

Το να προχωρούμε με τα θέματα κυβερνοασφάλειας με αυτό τον τρόπο, με τις συνεργασίες που διαμορφώνονται αυτό είναι εξίσου σημαντικό, αφού ο υβριδικός πόλεμος σήμερα θεωρείται ίσως από τα πλέον σημαντικά».

Τέλος, συνεχάρη τον Επίτροπο και τους συνεργάτες του για το έργο που επιτελούν παροτρύνοντας τους να συνεχίσουν με την ίδια αποφασιστικότητα τους προγραμματισμούς τους.  

ΑΤ

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Νοεμβρίου 2022 - 13:21

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Φεβρουαρίου
Αποσύρθηκε το αίτημα για κατάθεση της μητέρας του Θανάση Νικολάου, ενώπιον της θανατικής ανακρίτριας
11:23
Γιάννης Αντωνίου: Θετική η κυβέρνηση στη δημιουργία δικοινοτικού φωτοβολταϊκού πάρκου στη νεκρή ζώνη
11:00
Fitch: Ακόμα 0,5 ποσοστιαίες μονάδες στον πληθωρισμό από άλμα κόστους ναυτιλίας
10:39
Η Gazprom στέλνει άλλα 42,4 mcm φυσικού αερίου στην Ευρώπη
10:10
ΣΕΛΚ: Η παρούσα πρόταση για θέσπιση ενιαίας εποπτικής αρχής έχει τρωτά λειτουργικά σημεία
09:45
Αναστέλλεται η απεργία εκπαιδευτικών των Υποστηρικτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας
09:23
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024
09:07
Μιχάλης Βορκάς: Απαράδεκτη η απόφαση για σύσταση Ενιαίας Εποπτικής Αρχής
08:38
Μίσιγκαν: Μπάιντεν και Τραμπ κέρδισαν με μεγάλη άνεση τις προκριματικές εκλογές
06:29
ΟΗΕ: Ο λιμός είναι σχεδόν αναπόφευκτος στη Λωρίδα της Γάζας
06:09
Οι ΗΠΑ κατέρριψαν 5 drones των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα
06:05
Στην Ολλανδία σήμερα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
05:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.