Εκτιμήσεις για 40,000 νεκρούς και 7,8 εκατομμύρια πρόσφυγες στην Ουκρανία

Περίπου 6,500 νεκροί, είναι ο μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένος αριθμός των αμάχων οι οποίοι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ιστότοπος "Γκριντ" οι εκτιμήσεις είναι ότι ο πραγματικός αριθμός πλησιάζει τους σαράντα χιλιάδες.

Ξεπερνούν τα επτά κόμμα οκτώ εκατομμύρια οι πρόσφυγες σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, ενώ εκατομμύρια άλλοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους αλλά παρέμειναν στη χώρα.

Πρόκειται μακράν για τον μεγαλύτερο εκτοπισμό ανθρώπων στην Ευρώπη μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έως και τρία εκατομμύρια Ουκρανοί υπολογίζεται ότι θα εγκαταλείψουν τα σπίτια τους αυτόν τον χειμώνα, καθώς η κυβέρνηση της Ουκρανίας εκκενώνει περιοχές όπου, όπως λέει, δεν μπορεί να εγγυηθεί επαρκή παροχή ρεύματος και θέρμανση.

Δέκα εκατομμύρια Ουκρανοί ζουν τώρα χωρίς ρεύμα, και οι μισές ενεργειακές υποδομές της χώρας έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί από τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις.

Ταυτόχρονα καταγράφεται κύμα εξόδου από τη Ρωσία. Τον πρώτο μήνα του πολέμου εγκατέλειψαν τη Ρωσία περίπου διακόσιες χιλιάδες πολίτες. Μετά την ανακοίνωση του Ρώσου προέδρου για μερική επιστράτευση, υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις τριακόσιες εβδομήντα χιλιάδες οι Ρώσοι που εγκατέλειψαν τη χώρα.

ΓΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Νοεμβρίου 2022 - 06:41

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Φεβρουαρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024
06:15
Ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων" από το ΡΙΚ ΕΝΑ στις 21:00
06:03
Κεντρικό προεκλογικό θέμα στις ΗΠΑ το Μεταναστευτικό
05:50
Νέα βήματα για ενίσχυση της Ουκρανίας ανακοίνωσε ο Μακρόν
05:46
Κλειστά σήμερα τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία
05:42
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 27/2/24
05:33
26 Φεβρουαρίου
Το Ουγγρικό Κοινοβούλιο επικύρωσε το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στο Νάτο
21:41
Οι αναφορές Ματαρέλα για το Κυπριακό
20:31
Σύνοδος Υπουργών Γεωργίας: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να αφήσει πίσω τον αγροτικό κόσμο
20:13
Αναστέλλεται η απεργία στα νοσοκομεία Λάρνακας και Αμμοχώστου
18:23
Κυπριακό και γεωπολιτικές εξελίξεις στο επίκεντρο συνομιλιών Κύπρου-Ιταλίας
17:59
Επίσημη υποδοχή του Ιταλού Προέδρου από τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη
16:54
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.