Συνελήφθη η ευρωβουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή

Αύριο, πριν τη 1 το μεσημέρι (ώρα Κύπρου), αναμένονται οι ανακοινώσεις των δικαστικών αρχών του Βελγίου για την υπόθεση χρηματισμού από το Κατάρ, η οποία «ταλανίζει» το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την εκ των αντιπροέδρων, Εύα Καϊλή, να βρίσκεται υπό «προσωρινή κράτηση» και να έχει περάσει τη νύχτα σε κελί, όπως έγραψε η L' Echo.

Σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες, δεν θα υπάρξει συνέντευξη Τύπου, αλλά θα εκδοθεί ένα δελτίο Τύπου για την υπόθεση.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η βελγική αστυνομία χρησιμοποίησε σύγχρονες μεθόδους καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος, μεταξύ των οποίων και οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.  

Τσάντες με μετρητά στο σπίτι της

Τσάντες με μετρητά εντοπίστηκαν στο σπίτι της ευρωβουλεύτριας, του Πασόκ - Κινάλ και αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Εύας Καϊλή σύμφωνα με βελγικό μέσω ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Λεκό", η ευρωβουλεύτρια συνελήφθη, ενώ ανακρίθηκε και ο πατέρας της, αφού στην κατοχή του φαίνεται να εντοπίστηκε βαλίτσα γεμάτη μετρητά.  

Ο βελγικός τύπος κάνει, επίσης, λόγο, για πέντε προσαγωγές στις Βρυξέλλες, με τους συλληφθέντες να ανακρίνονται και να αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον δικαστηρίου εντός 48 ωρών.  

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Λεκό", η έρευνα των βελγικών Αρχών φαίνεται να επικεντρώνεται, στο ενδεχόμενο οι συλληφθέντες να συνέβαλαν στον επηρεασμό οικονομικών και πολιτών αποφάσεων του Ευρωκοινοβουλίου, προς όφελος του Κατάρ.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στέκεται σθεναρά ενάντια στη διαφθορά, αναφέρει σε ανάρτησή της η η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.

Διαβάστε ακόμα

https://riknews.com.cy/article/2022/12/10/belgio-e-ka-kaile-perase-te-nukhta-sto-krateterio-kathos-sto-spiti-tes-brethekan-tsantes-me-khartonomismata-anapherei-e-lecho/

https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/r-metsola-gia-ypothesi-diafthoras-tha-kanoyme-o-ti-mporoyme-gia-na-voithisoyme-ti-dikaiosyni/

https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/politiki/eyrokoinovoylio-ti-lene-ta-velgika-mme-gia-tin-ypothesi-diafthoras-prosagoges-amp-ereynes/

ΓΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Δεκεμβρίου 2022 - 22:03

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Σεπτεμβρίου
Med9: Εμβάθυνση ενεργειακής συνεργασίας – συνάντηση στη Λάρνακα
06:20
Ζητούμενο η κινητικότητα στο κυπριακό – «τα λένε» στη Νέα Υόρκη Χριστοδουλίδης – Γκουτέρες
06:12
Τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο πολεοδομικής αμνηστίας
06:00
«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη
05:53
Γερμανία: Νίκη Σοσιαλδημοκρατών, φρενάρει την ακροδεξιά παράταξη
05:46
22 Σεπτεμβρίου
Επίκεντρο διεργασιών για το Κυπριακό η Νέα Υόρκη
21:08
Αντόνιο Γκουτέρες: O Λίβανος θα μετατραπεί σε μία άλλη Γάζα
20:19
Κρίσιμες εκλογές στο Βρανδεμβούργο της Γερμανίας
19:46
Κατηγορήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι οι 10 συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Άλφαμεγα
19:20
Ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολείου
19:19
Ανοικτή μάχη ξεκαθαρίσματος λογαριασμών δηλώνει η Χεζμπολά
18:21
Έντονη ανησυχία ΕΕ για κλιμάκωση στο Λίβανο
18:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.