Επιστολή Μπορέλ σε Δένδια: Καταδικάζει το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας στην επιστολή του αναφέρει ότι η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι απολύτως σαφής.

Επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, απέστειλε την Τρίτη, 13.12.2022, ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, με την οποία καταδικάζει με τον πλέον απόλυτο τρόπο το «μνημόνιο κατανοήσεως», μεταξύ Τουρκίας και μεταβατικής κυβέρνησης της Λιβύης, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας στην επιστολή του αναφέρει ότι η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι απολύτως σαφής.


Κατόπιν, όπως γνωστοποιούν οι ίδιες πηγές, κάνει αναφορά στη δήλωση του εκπροσώπου της ΕΕ, στην οποία επιβεβαιώνεται εκ νέου η θέση της ΕΕ, όπως είχε ήδη διατυπωθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο του 2019. Όπως επισημαίνει ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, θέλοντας να τονίσει την άμεση αντίδραση της ΕΕ, η δήλωση του εκπροσώπου έγινε αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της υπογραφής του εν λόγω «εγγράφου», επισημαίνουν οι διπλωματικές πηγές.


Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπορέλ υπογραμμίζει ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την εν λόγω θέση όποτε χρειαστεί και ολοκληρώνει την επιστολή του προς τον υπουργό, διαβεβαιώνοντας για την αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς όλα τα κράτη - μέλη της και για τη συνεχή υποστήριξή του σε ό,τι αφορά το ζήτημα αυτό.


Η επιστολή του Ζοζέπ Μπορέλ ήταν η απάντηση σε επιστολή που του είχε αποστείλει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, αμέσως μετά την επίσκεψή του στην Ανατολική Λιβύη (17.11.2022), σημειώνουν οι διπλωματικές πηγές.

ΑΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Δεκεμβρίου 2022 - 10:40

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Σεπτεμβρίου
Ζητούμενο η κινητικότητα στο κυπριακό – «τα λένε» στη Νέα Υόρκη Χριστοδουλίδης – Γκουτέρες
06:12
Τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο πολεοδομικής αμνηστίας
06:00
«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη
05:53
Γερμανία: Νίκη Σοσιαλδημοκρατών, φρενάρει την ακροδεξιά παράταξη
05:46
22 Σεπτεμβρίου
Επίκεντρο διεργασιών για το Κυπριακό η Νέα Υόρκη
21:08
Αντόνιο Γκουτέρες: O Λίβανος θα μετατραπεί σε μία άλλη Γάζα
20:19
Κρίσιμες εκλογές στο Βρανδεμβούργο της Γερμανίας
19:46
Κατηγορήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι οι 10 συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Άλφαμεγα
19:20
Ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολείου
19:19
Ανοικτή μάχη ξεκαθαρίσματος λογαριασμών δηλώνει η Χεζμπολά
18:21
Έντονη ανησυχία ΕΕ για κλιμάκωση στο Λίβανο
18:19
Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση διαμαρτυρίας του ΑΚΕΛ κατά της διαφθοράς
17:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.