Νομικά μέτρα για προστασία των πληρωμάτων ασθενοφόρων εξετάζει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών καταδικάζει τον «απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο» ξυλοδαρμό μέλους του πληρώματος ασθενοφόρου στη Λεμεσό και καλεί τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα να λάβει άμεσα μέτρα για προστασία των νοσηλευτών/νοσηλευτριών. 

Η συντεχνία ανακοινώνει ότι θα συνέλθει την προσεχή βδομάδα για να εξετάσει την κατάσταση και, μεταξύ άλλων, νομικά μέτρα εναντίον του Υπουργείου Υγείας και του ΟΚΥπΥ για μη παροχή ασφάλειας σε χώρο εργασίας.

Όπως αναφέρει η συντεχνία σε σχετική ανακοίνωση «για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες ξυλοδαρμού μέλους του νοσηλευτικού προσωπικού. Θεωρούμε απαράδεκτες και ανεπίτρεπτες τις ενέργειες εναντίον μελών μας την ώρα του καθήκοντος».

Δεν θα ανεχθούμε, προστίθεται, να διαιωνίζεται μια κατάσταση σε βάρος των μελών μας. «Καλούμε τον Υπουργό να προχωρήσει στη λήψη άμεσων μέτρων χωρίς χρονοτριβή προτού θρηνήσουμε θύματα. Δεν είναι η πρώτη φορά που μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού δέχεται επίθεση την ώρα του καθήκοντος και μάλιστα εντός ασθενοφόρου» αναφέρει.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Δεκεμβρίου 2022 - 10:27

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

21 Σεπτεμβρίου
Στους 14 οι νεκροί από το ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό
05:39
Νέο θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 16χρονο
05:37
Εβδομάδα ουσιαστικών ζυμώσεων για το Κυπριακό - Στη Νέα Υόρκη σήμερα ο Πρόεδρος
05:35
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 21/09/24
05:23
20 Σεπτεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
21:50
Νεκρός ηγέτης της Χεζμπολάχ από Ιραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό - Το Ισραήλ θα συνεχίσει την επιχείρησή του
21:32
Το Κυπριακό θα τεθεί στη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν
21:28
Μπάιντεν: Η επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας παραμένει ρεαλιστικό ενδεχόμενο
21:13
[ΒΙΝΤΕΟ] Έκκληση Γιώργου Σαββίδη να γίνει σεβαστή η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου
20:23
Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2025
20:17
4 άνθρωποι τραυματίστηκαν από ρωσική πυραυλική επίθεση στην Οδησσό
20:11
Παραμείνουν τα υφιστάμενα μέτρα και η μετακίνηση φιλάθλων αποφάσισε η ΚΟΠ
17:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.