" Η ΑΕΛ καμία ευθύνη δεν φέρει για τη μη διεξαγωγή του αγώνα, λανθασμένη και ατεκμηρίωτη η αναβολή "

Η ΑΕΛ τοποθετείται για τα απαράδεκτα συμβάντα χθες στο Τσίρειο. Θεωρεί λανθασμένη την απόφαση να μην ξεκινήσει ο αγώνας, ρίχροντας ουσιαστικά ευθύνες στην Αστυνομία.

Αναλυτικά : 

Η Διοίκηση της ΑΕΛ Ποδόσφαιρο δια της παρούσας ανακοίνωσης τοποθετείται για τα γεγονότα και την αναβολή του αγώνα Απόλλωνα-ΑΕΛ.

Καταρχάς, με τον πιο ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζουμε τα επεισόδια και οποιαδήποτε μορφή βίας μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους. Τέτοια απαράδεκτα γεγονότα δεν έχουν καμία θέση στον αθλητισμό από οποιαδήποτε πλευρά και αν προέρχονται και καλούμε όλες τις αρμόδιες αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και την καταστολή της βίας.

Ωστόσο, θεωρούμε την απόφαση για την αναβολή του αγώνα ως λανθασμένη και ατεκμηρίωτη.
Τα γεγονότα μετά την αναβολή και ο τρόπος που αποχώρησαν οι φίλαθλοι των δύο ομάδων από τις κερκίδες δίνει την απάντηση στην Αστυνομία κατά πόσον θα μπορούσε να διεξαχθεί ο αγώνας ή όχι ή πόσο επικίνδυνο ήταν να γίνει ο αγώνας.

Οι φίλαθλοι των δύο ομάδων αποχώρησαν μαζικά μετά την διακοπή χωρίς να έρθουν σε αντιπαράθεση μεταξύ τους μέσα ή έξω από το γήπεδο και τα όποια επεισόδια έγιναν εκτός γηπέδου ήταν με τη συμμετοχή της Αστυνομίας και όχι μεταξύ των φιλάθλων.

Θεωρούμε ότι η απόφαση της Αστυνομίας να μην παρέχει ασφάλεια στον διαιτητή του αγώνα ήταν λανθασμένη και ατεκμηρίωτη και έκρυβε άλλες προθέσεις. Ιδιαίτερα αφού η απόφαση αυτή λήφθηκε από το Αρχηγείο της Αστυνομίας χωρίς να υπάρχει επαρκής ενημέρωση.

Η Αστυνομία κατά τις τελευταίες βδομάδες μετά από αγώνες που υπήρξαν επεισόδια με μάχες και τραυματισμούς, με είσοδο φιλάθλων μέσα στα γήπεδα, ζητά επανειλημμένα να απαγορευτεί η μετακίνηση φιλάθλων και αυτή είναι η ξεκάθαρη πρόθεση της.

Η λανθασμένη και ατεκμηρίωτη αναβολή του αγώνα, αποδεικνύεται με την ομαλή έξοδο των φιλάθλων από το γήπεδο. Τα όποια επεισόδια συνέβησαν μετά ήταν με τη συμμετοχή της Αστυνομίας έξω από το γήπεδο και αντιπαράθεση μεταξύ αστυνομίας και φιλάθλων και όχι μεταξύ φιλάθλων των δύο ομάδων.
Η ΑΕΛ καμία ευθύνη δεν φέρει για τη μη διεξαγωγή του αγώνα.

Ο διαιτητής του αγώνα δεν είχε ιδία γνώση αν ήταν ασφαλής οι συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα αφού δεν βγήκε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο για την έναρξη του αγώνα και η ενημέρωση που είχε ήταν δια στόματος της Αστυνομίας.

Δεν δόθηκε η ευκαιρία στον διαιτητή να αρχίσει το παιχνίδι και να διαπιστώσει ο ίδιος κατά πόσο ήταν κατάλληλες οι συνθήκες για ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Διερωτόμαστε γιατί η Αστυνομία δεν παρείχε ασφάλεια στον διαιτητή ενώ σε πρόσφατο αγώνα και πάλι στη Λεμεσό στο ίδιο γήπεδο, αγώνας που διακόπηκε προσωρινά, με μάχες και τραυματισμούς σοβαρούς φιλάθλων μέσα στον αγωνιστικό χώρο, πετροπόλεμο από τις εξέδρες μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες συνεχίστηκε κανονικά, με την εγγύηση της Αστυνομίας για την ασφάλεια του διαιτητή και του αγώνα.

Στο συγκεκριμένο αγώνα υπήρχαν πραγματικά γεγονότα με επεισόδια μέσα στον αγωνιστικό χώρο και όχι υποθέσεις ότι αν ξεκινούσε το παιχνίδι δεν θα ήταν ασφαλής η διεξαγωγή του και η ασφάλεια των παικτών.

Ως εκ τούτου, μας προβληματίζει η στάση της Αστυνομίας και η απόφαση της στο ψεσινό παιχνίδι και μας δημιουργεί εύλογες υποψίες για άλλες προθέσεις.
Η ΑΕΛ θα διεκδικήσει τη διεξαγωγή του αγώνα επειδή οι βαθμοί πρέπει να κερδίζονται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και όχι με παράξενες νουθεσίες και αποφάσεις.

Η ΑΕΛ δεν ήταν γηπεδούχος στον αγώνα και δεν είχε την ευθύνη του ελέγχου των φιλάθλων στο γήπεδο, ο οποίος δεν ήταν επαρκής και όπως διαπιστώθηκε στο γήπεδο υπήρχαν αντικείμενα τα οποία μπορούσαν να σπάζουν πέτρες και όπλα τα οποία εκτόξευαν φωτοβολίδες και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα.
Είναι ξεκάθαρο ότι δεν έγινε επαρκής έλεγχος των φιλάθλων στις εισόδους και η ΑΕΛ δεν είχε καμία ευθύνη σε αυτό.

Εμείς ως ΑΕΛ και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της ΑΕΛ, κ.Ανδρέας Σοφοκλέους, επικοινώνησε στις αρχές της βδομάδας με τον Πρόεδρο του Απόλλωνα κ.Νίκο Κίρζη, μετά την ενημέρωση για τα 1000 εισιτήρια και είχαμε προτείνει ότι θα έπρεπε το παιχνίδι να διεξαχθεί με γεμάτες τις δύο κερκίδες.

Ένα τέτοιο τελευταίο ντέρμπι στο Τσίρειο στάδιο θα έπρεπε να έχει πανηγυρικό χαρακτήρα και προτείναμε να έρθει όλος ο κόσμος στο γήπεδο και να τιμηθούν παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων με σημαντική συμβολή στη μακροχρόνια ιστορία των ντέρμπι των δυο ομάδων στο Τσίρειο στάδιο, παράγοντες και Πρόεδροι των δύο ομάδων με μακρόχρονη σύνδεση κατά την ιστορία λειτουργίας του γηπέδου που θα αποχαιρετίσουμε σύντομα καθώς και των στελέχη των Συνδέσμων Φιλάθλων.

Δυστυχώς η εισήγηση μας δεν έγινε αποδεκτή καθώς ο Απόλλωνας επέμεινε στο να τηρηθεί το δικαίωμα της αναλογίας των φιλάθλων 90-10 όπως θα συμβεί και στο επόμενο παιχνίδι των δύο ομάδων στο νέο γήπεδο που θα είναι γηπεδούχος η ΑΕΛ.

Σκοπός μας και στόχος μας ήταν το τελευταίο ντέρμπι στο Τσίρειο να ήταν μια γιορτή όπως αρμόζει στην Ιστορία των δύο ομάδων και όχι να εξελιχθεί σε μια ντροπιαστική νύχτα που σίγουρα δεν τιμά κανένα.

Από την δική μας πλευρά θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη προστασία του Σωματείου μας, θα συνεχίσουμε να ενεργούμε με πρόθεση την διατήρηση και ενίσχυση των καλών σχέσεων μεταξύ των σωματείων και των φιλάθλων όλων των ομάδων.

Ζητούμε ίση μεταχείριση από την Αστυνομία και όλες τις αρμόδιες αρχές και τονίζουμε τη θέση μας ότι οι αγώνες κρίνονται και κερδίζονται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Δεκεμβρίου 2022 - 13:11

Τελευταιες Ειδησεις

13 Απριλίου
Ιράν: «Το διεστραμμένο καθεστώς θα τιμωρηθεί»
00:59
´Εκτακτη συνεδρία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, σήμερα το πρωί
00:44
Διάγγελμα Νετανιάχου: Έτοιμοι για άμυνα και επίθεση
00:23
Ξεκίνησε, με πυραύλους και drones, η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ
00:06
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Αναστέλλεται η εξέταση αιτήσεων ασύλου σε πρόσωπα συριακής καταγωγής
21:13
Ισραηλινός στρατός: Βρισκόμαστε σε κατάσταση συναγερμού
20:59
Επιστρέφει στην Ουάσιγκτον ο Μπάιντεν - Επικοινωνία Υπουργών Άμυνας ΗΠΑ-Ισραήλ
20:37
Αστυνομία: Ούτε παραβίαση εισόδου, ούτε άσκηση βίας πρίν απο τον θάνατο του 24χρονου στη Λεμεσό
20:01
Σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας στέλνει στο Κίεβο η Γερμανία
18:54
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 13 Απριλίου 2024
18:00
O υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ κατήγγειλε την ιρανική κυβέρνηση ότι διαπράττει πειρατεία
17:57
Απάντησε στις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας ο ΑΔΜΗΕ
17:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.