Σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα από το Αμερικανικό Κογκρέσο για τις παράνομες υπερπτήσεις στο Αιγαίο

Photo by OZAN KOSE / AFP

Σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα, στέλλει το Αμερικανικό Κογκρέσο, όσον αφορά τις παράνομες υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών και drones, πάνω από τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο.

Σε αναφορά η οποία περιλαμβάνεται στο συνοδευτικό κείμενο του αμυντικού προϋπολογισμού, τα μέλη του Κογκρέσου εκφράζουν τη θέση ότι, οι σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών στο Νάτο, δεν πρέπει να πραγματοποιούν μη εξουσιοδοτημένες υπερπτήσεις, στον εναέριο χώρο άλλων κρατών - μελών της Συμμαχίας.

Η συγκεκριμένη διατύπωση θεωρείται ως δήλωση νομοθετικής πρόθεσης έναντι της κυβέρνησης Μπάιντεν, καθότι ο Λευκός Οίκος, προτού στέλνει οποιαδήποτε συμφωνία για τα μαχητικά F - 16 στο Κογκρέσο, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο.  

Η συγκεκριμένη αναφορά του Κογκρέσου όσον αφορά τις υπερπτήσεις, είναι το αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων που διήρκεσαν μήνες.

Παρά το γεγονός ότι δεν τελεσφόρησε η προσπάθεια να περιληφθεί στον αμυντικό προϋπολογισμό των Ηνωμένων Πολιτειών, η τροπολογία του βουλευτή Κρις Πάπας, όσον αφορά τα μαχητικά F - 16, το γεγονός δεν προκαλεί σοβαρές ανησυχίες. Και αυτό, επειδή ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ εξακολουθεί να διατηρεί το δικαίωμα του βέτο, ως πρόεδρος της επιτροπής Διεθνώς Σχέσεων της Γερουσίας.  

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο κύριος Μενεντεζ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στην παραχώρηση μαχητικών αεροσκαφών στην Τουρκία.

ΓΑ/ΑΤ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Δεκεμβρίου 2022 - 10:24

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Φεβρουαρίου
Την 1η Μαρτίου στη Μόσχα η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι
12:16
Παράνομη κρίθηκε η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα. Κανονικά διεξάγονται οι πτήσεις
12:10
Στο Κακουργιοδικείο νέα υπόθεση εμπορίας 7 προσώπων για εργασιακή εκμετάλλευση
12:05
Έφοδος της Αστυνομίας στις Κεντρικές Φυλακές τα ξημερώματα
11:50
Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις ανά την Ελλάδα για τα Τέμπη. Πορείες με κόκκινα μπαλόνια για τα θύματα
11:35
Αποσύρθηκε το αίτημα για κατάθεση της μητέρας του Θανάση Νικολάου, ενώπιον της θανατικής ανακρίτριας
11:23
Γιάννης Αντωνίου: Θετική η κυβέρνηση στη δημιουργία δικοινοτικού φωτοβολταϊκού πάρκου στη νεκρή ζώνη
11:00
Fitch: Ακόμα 0,5 ποσοστιαίες μονάδες στον πληθωρισμό από άλμα κόστους ναυτιλίας
10:39
Η Gazprom στέλνει άλλα 42,4 mcm φυσικού αερίου στην Ευρώπη
10:10
ΣΕΛΚ: Η παρούσα πρόταση για θέσπιση ενιαίας εποπτικής αρχής έχει τρωτά λειτουργικά σημεία
09:45
Αναστέλλεται η απεργία εκπαιδευτικών των Υποστηρικτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας
09:23
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024
09:07
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.