Υπουργός Υγείας: Στόχος είναι η περαιτέρω αύξηση των χαλαρώσεων

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το πρόγραμμα «τέστ για παραμονή» στα σχολεία, τόνισαν οι υπουργοί Υγείας και Παιδείας, ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής. Ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στο ευρύτερο θέμα της πανδημίας σημείωσε πως στόχος είναι η περαιτέρω αύξηση των χαλαρώσεων.

Πιο συγκεκριμένα, σε ότι αφορά στο πρόγραμμα «τέστ για παραμονή» στα σχολείο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ανέφερε ότι περισσότεροι από 6 χιλιάδες μαθητές βρίσκονται στα σχολεία με το τέστ για παραμονή. Το ποσοστό θετικότητας είναι πολύ χαμηλότερο από το ποσοστό σε σχέση με την υπόλοιπη κοινωνία και κυμαίνεται στο 1,13%. Από τις 6 χιλιάδες τεστ τα οποία διεξάγονται καθημερινώς, μόνο 60 περίπου είναι θετικά.

Κάλεσε τις εκπαιδευτικές οργανώσεις να προσέλθουν σε διάλογο και να μην εκδίδουν ανακοινώσεις για προβλήματα.

Μειωμένα είναι και τα κρούσματα στα σχολεία.

Ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε ότι το ποσοστό θετικότητας στα σχολεία είναι στο μισό σε σχέση με την υπόλοιπη κοινωνία. Πριν την εφαρμογή του συστήματος «τεστ για παραμονή» ήταν στο 0.76% ενώ μετά την εφαρμογή, στις δύο βδομάδες, το ποσοστό κυμαίνεται μεταξύ 0,55% και 0,88% με τις περισσότερες μέρες να είναι κοντά στο χαμηλότερο ποσοστό.

Σημείωσε ότι σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών παραμένουν στα σπίτια τους, είτε γιατί είναι επαφές, είτε γιατί προσέχουν παιδιά, ενώ οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί παραμένουν στα σχολεία και αγωνίζονται για την εκπαίδευση.

Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας ζήτησε τον διορισμό με πλήρη ωράριο των αντικαταστατών. Οι εκπαιδευτικοί αρμόδιοι για την ιχνηλάτιση έχουν εξουθενωθεί και ζήτησε να γίνει μερική μείωση διδακτικών ωρών.

Στόχος η παραιτέρω χαλάρωση

Ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα αναφερόμενος στο ευρύτερο θέμα του κορωνοϊού, δήλωσε ότι στόχος είναι η περαιτέρω αύξηση των χαλαρώσεων. Ωστόσο για να πάμε στο δεύτερο βήμα των χαλαρώσεων, θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα ελέγχου.

Αναφερόμενος στην αυριανή σύσκεψη για το ΓΕΣΥ, τόνισε ότι στόχος είναι ο τερματισμός των καταχρήσεων.

Α.Τ.

συντάκτης: Παναγιώτης Καπαρής

Τελευταία Ενημέρωση: 21 Φεβρουαρίου 2022 - 13:16

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Σεπτεμβρίου
Med9: Εμβάθυνση ενεργειακής συνεργασίας – συνάντηση στη Λάρνακα
06:20
Ζητούμενο η κινητικότητα στο κυπριακό – «τα λένε» στη Νέα Υόρκη Χριστοδουλίδης – Γκουτέρες
06:12
Τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο πολεοδομικής αμνηστίας
06:00
«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη
05:53
Γερμανία: Νίκη Σοσιαλδημοκρατών, φρενάρει την ακροδεξιά παράταξη
05:46
22 Σεπτεμβρίου
Επίκεντρο διεργασιών για το Κυπριακό η Νέα Υόρκη
21:08
Αντόνιο Γκουτέρες: O Λίβανος θα μετατραπεί σε μία άλλη Γάζα
20:19
Κρίσιμες εκλογές στο Βρανδεμβούργο της Γερμανίας
19:46
Κατηγορήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι οι 10 συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Άλφαμεγα
19:20
Ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολείου
19:19
Ανοικτή μάχη ξεκαθαρίσματος λογαριασμών δηλώνει η Χεζμπολά
18:21
Έντονη ανησυχία ΕΕ για κλιμάκωση στο Λίβανο
18:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.