Μικρές χαλαρώσεις τέθηκαν από σήμερα σε ισχύ σε ότι αφορά τα μέτρα κατά της πανδημίας

Μικρές χαλαρώσεις τέθηκαν από σήμερα σε ισχύ σε ότι αφορά τα περιοριστικά μέτρα για αναχαίτιση της πανδημίας.

Απο το πρωί ήρθη η απαγόρευση εισόδου σε παιδιά 12 με 17 ετών, χωρίς ιστορικό εμβολιασμού, σε χώρους εστίασης, καφετέριες και θέατρα.

Η είσοδος στους συγκεκριμένους χώρους επιτρέπεται με την προσκόμιση αρνητικού PCR ή Rapid test 72 ωρών, υπό την προϋπόθεση ότι τα παιδιά συνοδεύονται από γονέα πλήρως εμβολιασμένο.  

Επίσης οι μαθητές και μαθήτριες Δημοτικής και Μέσης εκπαίδευσης, που αποτελούν στενές επαφές επιβεβαιωμένων θετικών περιστατικών, εντός της σχολικής μονάδας, μπορούν να συνεχίσουν τη φοίτησή τους με φυσική παρουσία, υπό την προϋπόθεση ότι υποβάλλονται καθημερινα, για 7 ημέρες, σε Rapid test.

Μαθητές που κατέχουν πιστοποιητικό ολοκληρωμένου εμβολιασμού ή πιστοποιητικό ανάρρωσης θα υποβάλλονται κατά την τρίτη και πέμπτη ημέρα σε Rapid test.

Επίσης, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας και άλλες κλειστές δομές, οφείλουν να προσκομίζουν αρνητικό PCR ή ράπιτ τεστ, 24 ωρών, ενώ οι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες θα πρέπει να προσκομίζουν  αρνητική εξέταση 72 ωρών.

Ακόμα, από σήμερα μειώνεται η χρονική περίοδος για χορήγηση της τρίτης ενισχυτικής δόσης στους πέντε μήνες, από πέντε μήνες και δύο εβδομάδες που ίσχυε προηγουμένως.

Α.Τ.

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Φεβρουαρίου 2022 - 13:13

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Σεπτεμβρίου
[BINTEO] Λίβανος: Εκτεταμένες επιδρομές Ισραήλ εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ
12:05
Σε συναγερμό για σφοδρές βροχοπτώσεις σήμερα η Αγγλία
11:56
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/09/24
11:23
Συνάντηση Γκουτέρες - Χριστοδουλίδη απόψε στη Νέα Υόρκη
09:07
Τα αιώνια μνημεία της φύσης στο Καλό Χωριό Ορεινής - 22 Σεπτεμβρίου 2024
09:01
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 23/09/24
08:52
Αντωνίου: Ο προεδρεύων αντικαθιστά, δεν υποκαθιστά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
08:06
Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες από 12:00 – 18:00
06:50
Τίτλοι ειδήσεων: Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024
06:39
Νετανιάχου: Ζωντανοί περίπου 50 από τους 97 ομήρους στη Γάζα
06:34
Med9: Εμβάθυνση ενεργειακής συνεργασίας – συνάντηση στη Λάρνακα
06:20
Τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο πολεοδομικής αμνηστίας
06:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.