Οι αντιικές θεραπείες «δουλεύουν» καλά και κατά της "Όμικρον 2", σύμφωνα με εργαστηριακές μελέτες

Οι αντιικές θεραπείες ρεμδεσιβίρη (ενδοφλέβια), molnupiravir (χάπι Merck) και Paxlovid (χάπι Pfizer) παραμένουν αποτελεσματικές και κατά της υποπαραλλαγής ΒΑ.2, γνωστής και ως "Όμικρον 2", όπως έδειξαν εργαστηριακές μελέτες επιστημόνων στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.

Επίσης και οι τρεις θεραπείες είναι σχεδόν εξίσου αποτελεσματικές κατά της αρχικής Όμικρον (της υποπαραλλαγής ΒΑ.1) όσο και κατά των προηγούμενων παραλλαγών του κορονοϊού.

Ακόμη διαπιστώθηκε ότι η "Όμικρον 2" παραμένει ευάλωτη σε μερικά μονοκλωνικά αντισώματα, ιδιαίτερα απέναντι στο Evusheld της AstraZeneca.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον ιαπωνικής καταγωγής διακεκριμένο ιολόγο Γιοσιχίρο Καβαόκα του Πανεπιστημίου Ουισκόνσιν-Μάντισον και του Πανεπιστημίου του Τόκιο, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό «New England Journal of Medicine».

«Το συμπέρασμα είναι ότι διαθέτουμε αντισώματα που φαίνονται πιο αποτελεσματικά κατά της ΒΑ.2 σε σύγκριση με την ΒΑ.1 ή τη ΒΑ.1.1. Αυτό είναι καλό νέο, αλλά δεν ξέρουμε κατά πόσο αυτό που βρήκαμε στο εργαστήριο, μεταφράζεται και στην κλινική πρακτική», κάτι που θα απαιτήσει κλινικές μελέτες πέρα από τις εργαστηριακές, δήλωσε ο δρ Καβαόκα.

Σύνδεσμος για την επιστημονική δημοσίευση: https://www.nejm.org/doi/10.1056/NEJMc2201933

Α.Τ.

Τελευταία Ενημέρωση: 11 Μαρτίου 2022 - 09:30

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

22 Σεπτεμβρίου
Επίκεντρο διεργασιών για το Κυπριακό η Νέα Υόρκη
21:08
Αντόνιο Γκουτέρες: O Λίβανος θα μετατραπεί σε μία άλλη Γάζα
20:19
Κρίσιμες εκλογές στο Βρανδεμβούργο της Γερμανίας
19:46
Κατηγορήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι οι 10 συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Άλφαμεγα
19:20
Ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολείου
19:19
Ανοικτή μάχη ξεκαθαρίσματος λογαριασμών δηλώνει η Χεζμπολά
18:21
Έντονη ανησυχία ΕΕ για κλιμάκωση στο Λίβανο
18:19
Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση διαμαρτυρίας του ΑΚΕΛ κατά της διαφθοράς
17:37
Εγκληματική η ισραηλινή έφοδος λέει το Al Jazeera
17:35
Διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε Λεμεσό και Λάρνακα
17:28
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 22/09/24
16:27
Επικίνδυνη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
15:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.