ΠΟΥ: Ανησυχία μετά την αύξηση των κρουσμάτων παγκοσμίως, παρά τη σημαντική μείωση των τεστ ανίχνευσης

Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού ανά τον κόσμο, εκφράζει Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Κρούει ταυτόχρονα καμπανάκι κινδύνου καθώς παγκόσμια έχουν μειωθεί τα ποσοστά των τεστ ανίχνευσης κορονοϊού.

Σύμφωνα μάλιστα με τον επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού Τέντρος Αντανόμ Γκρεμπρεγέσους η παγκόσμια αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να είναι η κορυφή του παγόβουνου καθώς ορισμένες χώρες επίσης αναφέρουν μείωση στα ποσοστά των τεστ.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, διαπιστώθηκε αύξηση κατά 8% των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν, με περισσότερα από 11 εκατομμύρια κρούσματα να έχουν αναφερθεί στον οργανισμό, παρά τη σημαντική μείωση των τεστ ανίχνευσης στον κόσμο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι η αύξηση εκ νέου των κρουσμάτων είναι το αποτέλεσμα ενός "συνδυασμού παραγόντων.

Το κύμα των μολύνσεων φαίνεται να ενισχύεται σε μεγάλο βαθμό από την υποπαραλλαγή BA.2 της 'Ομικρον, που ήδη υπερισχύει της BA.1 σε ορισμένες χώρες καθώς η BA.2 είναι η πιο μεταδοτική παραλλαγή του ιού SARS-CoV-2 που έχει εντοπιστεί μέχρι τώρα.

Σε αυτό έρχεται να προστεθεί η άρση των υγειονομικών μέτρων που είχαν ληφθεί κατά της Covid σε πολλές χώρες, που δίνει στον ιό "την ευκαιρία να εξαπλωθεί", καθώς και μια ημιτελής εμβολιαστική κάλυψη σε πολλές περιοχές του κόσμου.

Τέλος, ο ΠΟΥ αποδοκιμάζει την παραπληροφόρηση για την Covid-19 που κυκλοφορεί σε πολύ υψηλά επίπεδα: ορισμένοι λένε ότι η 'Ομικρον είναι καλοήθης και ότι πρόκειται για την τελευταία παραλλαγή την οποία θα αντιμετωπίσει ο πλανήτης, άλλοι ότι η πανδημία τελείωσε... "όλα αυτά προκαλούν μεγάλη σύγχυση", που ωφελεί τον ιό.

"Διαπιστώνουμε συνεπώς αύξηση των κρουσμάτων που εντοπίζονται σε όλο τον κόσμο για έναν ορισμένο αριθμό λόγων. Είναι οι ίδιοι παράγοντες που προκαλούν τη μετάδοση του ιού αυτού από την αρχή της πανδημίας".

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μαρτίου 2022 - 06:41

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

22 Σεπτεμβρίου
Επίκεντρο διεργασιών για το Κυπριακό η Νέα Υόρκη
21:08
Αντόνιο Γκουτέρες: O Λίβανος θα μετατραπεί σε μία άλλη Γάζα
20:19
Κρίσιμες εκλογές στο Βρανδεμβούργο της Γερμανίας
19:46
Κατηγορήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι οι 10 συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Άλφαμεγα
19:20
Ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολείου
19:19
Ανοικτή μάχη ξεκαθαρίσματος λογαριασμών δηλώνει η Χεζμπολά
18:21
Έντονη ανησυχία ΕΕ για κλιμάκωση στο Λίβανο
18:19
Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση διαμαρτυρίας του ΑΚΕΛ κατά της διαφθοράς
17:37
Εγκληματική η ισραηλινή έφοδος λέει το Al Jazeera
17:35
Διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε Λεμεσό και Λάρνακα
17:28
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 22/09/24
16:27
Επικίνδυνη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
15:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.