Με νέα παραλλαγή κορονοϊού τον χειμώνα, προειδοποιεί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων

Νέες παραλλαγές του κορονοϊού SARS-CoV-2 ενδέχεται να κάνουν την εμφάνισή τους αυτόν τον χειμώνα, όμως τα υφιστάμενα εμβόλια θα πρέπει να προστατεύσουν τον πληθυσμό από τις σοβαρές μορφές της ασθένειας, ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Οι επικεφαλής της ευρωπαϊκής υπηρεσίας παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου για την κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να ξεκινήσει εκστρατεία αναμνηστικών εμβολιασμών, ενόψει του χειμώνα. Η εκστρατεία θα γίνει με τα προσαρμοσμένα εμβόλια, τα οποία ενέκρινε ο "EMA" και στοχεύουν την κυρίαρχη πλέον παραλλαγή Όμικρον. Θα χρησιμοποιηθούν επίσης τα πρώτα εμβόλια που αναπτύχθηκαν για να αντιμετωπιστεί το αρχικό στέλεχος του ιού, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα το 2019.

"Ο κόσμος δεν θα πρέπει να περιμένει ένα συγκεκριμένο εμβόλιο", δήλωσε ο επικεφαλής της εμβολιαστικής στρατηγικής του "ΕΜΑ", Μάρκο Καβαλέρι. "Θα μπορούσε να εμφανιστεί μια ολοκαίνουργια παραλλαγή, που δεν είμαστε σε θέση να προβλέψουμε σήμερα", είπε.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε χθες εμβόλια των εταιρειών "Pfizer/BioNTech" και "Moderna", τα οποία στοχεύουν την υποπαραλλαγή Όμικρον ΒΑ.1, καθώς και το αρχικό στέλεχος.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται να εγκριθεί και ένα άλλο εμβόλιο της "Pfizer" για τις υποπαραλλαγές BA.4 και BA.5 της Όμικρον. Ένα παρόμοιο εμβόλιο ετοιμάζει και η "Moderna".

Μ.Β

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Σεπτεμβρίου 2022 - 21:37

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

21 Σεπτεμβρίου
Αναγνώριση του ψευδοκράτους θα ζητήσει ο Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη
16:11
Επικίνδυνες οι τοποθετήσεις για το Κράτος Δικαίου, αναφέρει ο Δικηγορικός Σύλλογος
15:17
Ηλεκτρική διασύνδεση και Μεσανατολικό σε επικοινωνία Χριστοδουλίδη -Μακρόν
14:46
Τις αμέσως επόμενες μέρες επαναρχίζει το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου -Κρήτης
14:39
Η Κομισιόν παρακολουθεί, αλλά δεν σχολιάζει την απόφαση για παύση Γενικού Ελεγκτή
14:33
Ζαχαρίας Κουλίας στο ΡΙΚ: «Θα διορίσω εγώ Γενικό Ελεγκτή, μετά τις 25 Σεπτεμβρίου»
14:29
Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη με τους Πρωθυπουργούς Λιβάνου και Ισραήλ
14:25
Στα σκαριά κοινή εταιρεία Κύπρου -Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, λέει ο Πρόεδρος
14:20
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
13:11
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 21/09/24
11:28
Πλήγμα της Ρωσίας στην πόλη Κρεβί Ρι της Ουκρανίας σκοτώνει 3 αμάχους
11:19
Γ.Γ. ΑΚΕΛ: "Η κυβέρνηση οφείλει να συμβάλει στον τερματισμό της γενοκτονίας και στην επίλυση του Παλαιστινιακού"προβλήματος
11:17
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.