Αμετακίνητη για τα οικονομικά μέτρα η Τρας - Κάνει τα πράγματα χειρότερα μιλώντας, λέει η αντιπολίτευση

Η Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρας επέμεινε με τηλεοπτικές δηλώσεις στα μέτρα που περιλάμβανε ο μίνι προϋπολογισμός της περασμένης Παρασκευή, λέγοντας ότι οι περιστάσεις απαιτούσαν «αποφασιστική δράση».

Μένοντας στη γραμμή που ακολούθησε κατά τη διάρκεια επτά πρωινών συνεντεύξεων με ισάριθμα περιφερειακά ραδιόφωνα του BBC, η κα Τρας είπε το μεσημέρι: «Πρέπει να κοιτάξουμε σε ποια κατάσταση θα βρισκόταν αυτή η χώρα αν δεν είχαμε δράσει. Οι πολίτες αντιμετώπιζαν λογαριασμούς ενέργειας έως και 6.000 λιρών, είχαμε πολύ υψηλές εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό και οικονομική επιβράδυνση. Και αυτό που κάναμε ήταν να λάβουμε αποφασιστική δράση».

Έδωσε έμφαση στο πάγωμα των λογαριασμών ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, κατηγορώντας τον Πούτιν για την ενεργειακή κρίση και το «δύσκολο χειμώνα» που έρχεται.

Αναφορικά με τις περικοπές φόρων που θα καλυφθούν με δανεισμό, κίνηση που προκάλεσε αναστάτωση και ανησυχία στην αγορά για τη σταθερότητα των δημοσίων οικονομικών της Βρετανίας, είπε ότι θέλει να δώσει ώθηση στην οικονομία.

Κληθείσα να δώσει παραδείγματα των προαναγγελθεισών μέτρων εξοικονόμησης χρημάτων στα υπουργεία και στο δημόσιο γενικότερα, η κα Τρας είπε ότι δεν μπορεί να το κάνει ακόμα, αλλά ότι «πάντα υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους μία κυβέρνηση μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματική».

Οι Εργατικοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπαν ότι με τις συνεντεύξεις της η κα Τρας «κάνει μία καταστροφική κατάσταση ακόμα χειρότερη» παραπέμποντας στη νέα αύξηση της απόδοσης των κρατικών ομολόγων.

Το κόμμα, όπως και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, ανανέωση το αίτημα για έκτακτη επανασύγκληση της Βουλής των Κοινοτήτων, που είναι σε διάλειμμα ως τις 11 Οκτωβρίου

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Σεπτεμβρίου 2022 - 16:56

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Μαΐου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 27/05/24
11:25
Συνάντηση με την διεύθυνση του ΟΚΥπΥ έχουν οι συντεχνίες των νοσηλευτών
10:23
Στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη ο Εμίρης του Κατάρ
09:29
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 27 Μαΐου 2024
06:36
Η Βόρειος Κορέα θέτει σε τροχιά νέο κατασκοπευτικό δορυφόρο
06:11
Συνελήφθη τούρκος εμπρηστής στην Ελλάδα
06:03
Απογοήτευση Γκουτέρες επειδή δεν εφαρμόζονται αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου
05:58
Στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων ο υπουργός Εξωτερικών
05:54
Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στους Πρωταθλητές Ευρώπης
05:51
Πρωταθλητής Ευρώπης στο Μπάσκετ ο Παναθηναϊκός
05:45
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 27/05/24
05:37
26 Μαΐου
Την έντονη αντίδραση της Κυπριακής ομοσπονδίας στίβου έφεραν οι τουρκικές προκλήσεις στο βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου
21:40
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.