Μητσοτάκης: Οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν την Άνοιξη, σε χρονικό σημείο που πρακτικά θα έχει εξαντληθεί η τετραετία

Photo by Joe Klamar / AFP

πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν την Άνοιξη, σε χρονικό σημείο που πρακτικά θα έχει εξαντληθεί η τετραετία.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη στην Αλεξανδρούπολη, ο Έλληνας πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι ουδέποτε επεδίωξε τοξικό κλίμα και έντονη αντιπαράθεση, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για πλήρη ένδεια θέσεων για το μέλλον της χώρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στον Έβρο για λόγους συμβολικούς, αλλά και ουσιαστικούς αφού, όπως τόνισε, ο Έβρος βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των μεγάλων εθνικών προκλήσεων που αντιμετώπισε η Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια.

Αναφερόμενος στην ένταση με την Τουρκία, ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει θερμό επεισόδιο. Ωστόσο, όπως είπε, ανησυχεί για την εντεινόμενη ρητορική της Άγκυρας.  

   Ο κύριος Μητσοτάκης ζήτησε από την τουρκική ηγεσία να αντιληφθεί ότι η εργαλειοποίηση της εξωτερικής πολίτικης, για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, δεν είναι η σωστή στρατηγική.

   " Όσο η Ελλάδα ενισχύει τα σύνορα και την αποτρεπτική ικανότητά της", τόνισε ο πρωθυπουργός, "τόσο πιο έτοιμη είναι να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου" και με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο, να επιλύσει τη μία και βασική διαφορά, που είναι η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο".

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, skai.gr

Μ.Χ

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιανουαρίου 2023 - 16:20

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
ΑΚΕΛ: Επιβάλλεται η μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα
16:18
Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό του δράστη
16:02
Ελεγκτική Υπηρεσία: Να ελεγχτεί η συμπεριφορά της Εφόρου
15:32
Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου καταγγέλλει τον Γενικό Ελεγκτή
14:55
Δημιουργία συνασπισμού χωρών για το μεταναστευτικό (Βίντεο)
14:22
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής (Βίντεο)
11:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
11:28
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.