Οπλισμένα αεροσκάφη των ΗΑΕ προσγειώθηκαν στα Χανιά κατά την ελληνοτουρκική κρίση με τις έρευνες του "Ορούτς Ρέις"

Οπλισμένα αεροσκάφη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προσγειώθηκαν και στάθμευσαν στα Χανιά, κατά την ελληνοτουρκική κρίση με τις έρευνες του τουρκικού σκάφους "Ορούτς Ρέις" το 2020.

Στην αποκάλυψη αυτή προέβη ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, στη διάρκεια ομιλίας του στη Φωκίδα για το ρόλο των διμερών αμυντικών συμφωνιών που συνάπτει η Ελλάδα.

Ο κύριος Δένδιας απέδωσε ιδιαίτερη σημασία στη συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που αποτελούν τη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στον Αραβικό Κόλπο.

Παράλληλα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά την Γερμανία, με την οποία η Γαλλία έχει συνάψει διμερή αμυντική συμφωνία.

Σημείωσε επίσης ότι η συμφωνία Γαλλίας - Γερμανίας, είχε υπογραφεί για ιστορικούς λόγους, μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΑΠΕ

Μ.Χ

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιανουαρίου 2023 - 06:44

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 19 Μαΐου 2024
22:00
Εντοπίστηκε το ελικόπτερο του Ιρανού Προέδρου
21:45
Συνδρομή Ευρωπαϊκής Ένωσης στον εντοπισμό του ελικοπτέρου του Ιρανού Προέδρου
21:00
Συνεχίζονται οι έρυνες για εντοπισμό του ελικοπτέρου με τον Ιρανό Πρόεδρο
20:31
Οι πρώτες αντιδράσεις για την κατάσταση του Πρόεδρου του Ιράν
20:25
30χρονη έπεσε από το μπαλκόνι για να ξεφύγει από το σύζυγο της
19:21
20χρονος είχε στην κατοχή του ποσότητα ναρκωτικών και εκρηκτικών υλών
19:11
Συζητήσεις Ιράν και Ηνωμένων Πολιτειών για αποφυγή της περαιτέρω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
18:50
Συγκεχυμένες πληροφορίες για την τύχη του Ιρανού Προέδρου
16:58
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 19/05/24
16:48
Ουκρανικές αντεπιθέσεις στη Νότια Ρωσία
16:45
Ουγγαρία: Σύγκρουση πλοίων στον Δούναβη, 2 νεκροί και 5 αγνοούμενοι
16:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.