Δημοσιοποίηση της έκθεσης για το κατασκοπευτικό βαν και έρευνα για τις παρακολουθήσεις θα ζητήσει η PEGA

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να ζητήσει από την κυπριακή Κυβέρνηση να αξιολογήσει διεξοδικά όλες τις άδειες εξαγωγής που έχει εκδώσει για τη χρήση κατασκοπευτικού λογισμικού και να τις ανακαλέσει, όπου κρίνεται απαραίτητο.

Θα την καλέσει, επίσης, να δημοσιεύσει την έκθεση του ειδικού ερευνητή σχετικά με την υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν και να διερευνήσει τις καταγγελίες για παράνομη χρήση κατασκοπευτικού λογισμικού, ιδίως εναντίον δημοσιογράφων, δικηγόρων και παραγόντων της κοινωνίας των πολιτών.

Οι συστάσεις για την Κύπρο, όπως επίσης, για την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ισπανία και την Πολωνία, περιέχονται στο προσχέδιο του Ευρωκοινοβουλίου για τη χρήση κατασκοπευτικών λογισμικών.

Τις συστάσεις παρουσίασε στην εξεταστική επιτροπή για τη διερεύνηση της χρήσης του λογισμικού Pegasus και άλλων κατασκοπευτικών λογισμικών παρακολούθησης, η εισηγήτρια του θέματος, Σοφία Ιντ Βελντ.

Το προσχέδιο συστήνει την εφαρμογή κανόνων ρύθμισης της χρήσης κατασκοπευτικού λογισμικού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κανόνων ρύθμισης της εμπορίας των λογισμικών και προσωρινό μερικό μορατόριουμ στη χρήση των συγκεκριμένων τεχνολογιών.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιανουαρίου 2023 - 15:04

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 19 Μαΐου 2024
22:00
Εντοπίστηκε το ελικόπτερο του Ιρανού Προέδρου
21:45
Συνδρομή Ευρωπαϊκής Ένωσης στον εντοπισμό του ελικοπτέρου του Ιρανού Προέδρου
21:00
Συνεχίζονται οι έρυνες για εντοπισμό του ελικοπτέρου με τον Ιρανό Πρόεδρο
20:31
Οι πρώτες αντιδράσεις για την κατάσταση του Πρόεδρου του Ιράν
20:25
30χρονη έπεσε από το μπαλκόνι για να ξεφύγει από το σύζυγο της
19:21
20χρονος είχε στην κατοχή του ποσότητα ναρκωτικών και εκρηκτικών υλών
19:11
Συζητήσεις Ιράν και Ηνωμένων Πολιτειών για αποφυγή της περαιτέρω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
18:50
Συγκεχυμένες πληροφορίες για την τύχη του Ιρανού Προέδρου
16:58
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 19/05/24
16:48
Ουκρανικές αντεπιθέσεις στη Νότια Ρωσία
16:45
Ουγγαρία: Σύγκρουση πλοίων στον Δούναβη, 2 νεκροί και 5 αγνοούμενοι
16:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.