Παρέλυσε η Κύπρος. Στους δρόμους οι εργαζόμενοι για την ΑΤΑ. Ογκώδης διαμαρτυρία (Βίντεο)

Ρεπορτάζ Χρυστάλλα Ολυμπίου

Για τρεις ώρες παρέλυσε η Κύπρος, εξαιτίας της παγκύπριας στάσης εργασίας για το φλέγον ζήτημα της ΑΤΑ.

Η απεργία πραγματοποιήθηκε από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις τρεις το απόγευμα, με τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Δεκάδες λεωφορεία κατέφθασαν από όλες τις επαρχίες της Κύπρου, ενώ μαζικές ήταν οι εκδηλώσεις και στις άλλες πόλεις.

Οι απεργοί συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, φωνάζοντας συνθήματα με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να στέλνουν δυναμικά μηνύματα.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας, όπου οι ηγέτες των συνδικαλιστικών οργανώσεων επέδωσαν ψήφισμα στον αρμόδιο υπουργό, Κυριάκο Κούσιο. Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της ΑΤΑ, στη βάση της φιλοσοφίας της, όπως ρητά αναφέρεται στη μεταβατική συμφωνία της εικοστής - ογδόης Ιουλίου 2017.

Παράλληλα, το συνδικαλιστικό κίνημα σημειώνει πως δεν μπορεί να αποδεχτεί τη θέση της Κυβέρνησης που παραπέμπει τη συζήτηση της ΑΤΑ στην επόμενη κυβέρνηση.

Προστίθεται πως οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ζητούν και διεκδικούν τη διασφάλιση της ποιότητας και της αξιοπρέπειας στην εργασία, τον σεβασμό στα συμφωνηθέντα και τον απαιτούμενο σεβασμό προς το σύνολο των εργαζομένων. Το ψήφισμα υπογράφουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, ΠΟΑΣΟ, ΠΑΣΥΚΙ, ΕΣΚ, ΣΑΚ, ΣΥΠΥΚ.

Ισχυρή ήταν η αστυνομική δύναμη για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων. Λόγω των κινητοποιήσεων, οι ουσιώδεις υπηρεσίες, νοσηλευτήρια, αεροδρόμια και λιμάνια, λειτούργησαν με προσωπικό ασφαλείας. Ειδικές ρυθμίσεις είχαν γίνει και στα σχολεία, για την ασφάλεια των μαθητών

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιανουαρίου 2023 - 20:09

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

30 Απριλίου
Η κυβέρνηση υποστηρίζει την ενίσχυση του πυλώνα άμυνας και ασφάλειας της Ευρώπης
16:25
Σε λειτουργία από την Παρασκευή έξι σταθερές κάμερες φωτοεπισήμανσης στη Λευκωσία
16:09
Νεκρό ένα 13χρονο αγόρι στην επίθεση με σπαθί στο Λονδίνο
15:26
Ιταλία: Φυλάκιση στον Τζανφράνκο Φίνι για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος
15:02
Νετανιάχου: Η επιχείρηση εναντίον της Χαμάς, στη νότια Γάζα, θα πραγματοποιηθεί
14:56
Κόμπος: Σημαντική η εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών
14:26
Πακέτο οικονομικής στηριξης προς τον Λίβανο θα ανακοινώσει η Πρόεδρος της Κομισιόν
14:20
Πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνιση του βασιλιά Καρόλου μετά την ανακοίνωση περί καρκίνου
14:08
Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σχέδιο επανεγκατάστασης στα κατεχόμενα χωριά
13:52
Πρόεδρος: Αρνητικές οι εξελίξεις για την ανάπτυξη του Λιμανιού Λάρνακας
13:50
Το μέλλον του πολέμου στη Γάζα θα εξαρτηθεί από την απάντηση της Χαμάς στην πρόταση για εκεχειρία
13:40
Εκδήλωση για τα 20χρονα από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση
13:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.