Επίτευξη συμφωνίας πριν από τις Προεδρικές εκλογές για εργοδότηση μεγαλύτερου αριθμού ατόμων από τρίτες χώρες ζητούν οι εργοδότες

Επίτευξη συμφωνίας πριν από τις Προεδρικές εκλογές, αναφορικά με την εργοδότηση μεγαλύτερου αριθμού ατόμων από τρίτες χώρες, ζητά η εργοδοτική πλευρά, εξαιτίας του σοβαρού κενού που παρατηρείται.

Οι κοινωνικοί εταίροι έχουν ενώπιόν τους προτάσεις του υπουργείου Εργασίας, το οποίο - μεταξύ άλλων - θέτει ως προϋπόθεση, την εργοδότηση υπηκόων τρίτων χωρών, με τα ίδια μισθολογικά ωφελήματα που λαμβάνουν οι Κύπριοι εργαζόμενοι.

Επιπρόσθετα, προτείνει όπως ο αριθμός εργοδοτουμένων από τρίτες χώρες, ανέρχεται στο 30% του προσωπικού, το οποίο απασχολούσε η επιχείρηση κατά το προηγούμενο έτος. Ως πρόσθετο κίνητρο, το υπουργείο Εργασίας προτίθεται να επιτρέψει αύξηση του συγκεκριμένου ποσοστού στο 50%, εφόσον οι επιχειρήσεις συμμετέχουν υποχρεωτικά σε συλλογική σύμβαση.

Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα, ο γενικός γραμματέας του ΚΕΒΕ, Μάριος Τσιακκής, δήλωσε πως η εργοδοτική πλευρά δεν αποδέχεται την υποχρεωτική συμμετοχή σε συλλογική σύμβαση, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν επιχειρήσεις, οι οποίες λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο.Μ.Β

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιανουαρίου 2023 - 09:10

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

13 Απριλίου
´Εκτακτη συνεδρία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, σήμερα το πρωί
00:44
Διάγγελμα Νετανιάχου: Έτοιμοι για άμυνα και επίθεση
00:23
Ξεκίνησε, με πυραύλους και drones, η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ
00:06
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Αναστέλλεται η εξέταση αιτήσεων ασύλου σε πρόσωπα συριακής καταγωγής
21:13
Ισραηλινός στρατός: Βρισκόμαστε σε κατάσταση συναγερμού
20:59
Επιστρέφει στην Ουάσιγκτον ο Μπάιντεν - Επικοινωνία Υπουργών Άμυνας ΗΠΑ-Ισραήλ
20:37
Αστυνομία: Ούτε παραβίαση εισόδου, ούτε άσκηση βίας πρίν απο τον θάνατο του 24χρονου στη Λεμεσό
20:01
Σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας στέλνει στο Κίεβο η Γερμανία
18:54
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 13 Απριλίου 2024
18:00
O υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ κατήγγειλε την ιρανική κυβέρνηση ότι διαπράττει πειρατεία
17:57
Απάντησε στις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας ο ΑΔΜΗΕ
17:45
Δένδιας: Δεν ξεχνούμε και δεν συγχωρούμε την 50χρονη κατοχή
17:28
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.