Π. Ιωάννου: Σύνηθες ο πρώην Συνεργατισμός να μην ενημερώνει εγκαίρως εγγυητές για τις υποχρεώσεις πρωτοφειλετών (Ηχητικό)

Σύνηθες φαινόμενο, χαρακτήρισε ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος Παύλος Ιωάννου, την παράλειψη, απο τον πρώην Συνεργατισμό, της έγκαιρης ενημέρωσης εγγυητών δανειακών συμβάσων, για τις υποχρεώσεις των πρωτοφειλετών.

Μιλώντας στο «Πρωινό Δρομολόγιο», ο κύριος Ιωάννου αναφέρθηκε στην απόφαση που εξέδωσε για πλήρη απαλλαγή εγγυητή, για δάνειο το οποίο είχε συναφθεί το 1995.

Σημείωσε ότι, με την παράλειψη της έγκαιρης ενημέρωσης, παραβιάστηκε η νομοθεσία για προστασία των εγγυητών.

Αναφερόμενος εξάλλου στον τερματισμό, από αύριο, της αναστολής της νομοθεσίας για τις εκποιήσεις, ο κύριος Ιωάννου είπε ότι δεν αναμένονται εκποιήσεις για τις επόμενες 30 με 45 ημέρες, αφού θα πρέπει να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

Επισήμανε ωστόσο ότι πρέπει να επιταχυνθεί η εφαρμογή του σχεδίου «ενοίκιο έναντι δόσης» και  ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομικών να απευθυνθεί προς τις εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων, προκειμένου να αποδεχθούν την εφαρμογή του σχεδίου για την κύρια κατοικία.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 31 Ιανουαρίου 2023 - 12:00

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
18:00
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των Αν. Πηγών Ενέργειας στην Ευρώπη
17:03
Η Άγκυρα δεν αποδέχεται τη διασύνδεση του Κυπριακού με τις ευρωτουρκικές σχέσεις
16:14
Η Ελλάδα χαιρέτισε τα συμπεράσματα της ΕΕ για τις ευρωτουρκικές σχέσεις
14:58
Η Τεχνητή Νοημοσύνη σε Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης
14:53
Νέες μόνιμες θέσεις εργασίας στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
13:33
Σταθμό φόρτισης στις θέσεις στάθμευσης θα πρέπει να έχουν τα νέα κτίρια
12:55
Αλλαγές στις αναφορές σε ευρωτουρκικά στο πιο πρόσφατο προσχέδιο συμπερασμάτων
12:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.