Βήματα εκσυγχρονισμού της ειδικής εκπαίδευσης από την Κυβέρνηση

Φωτογραφία: ΡΙΟ

Το πλέον καθοριστικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό της ειδικής εκπαίδευσης και τη μετάβασή της στην ενιαία μάθηση, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης την έναρξη, σήμερα, διαλόγου για το εν λόγω ζήτημα, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Σε ομιλία στο Προεδρικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η ισότιμη συμμετοχή όλων των παιδιών, αποτελεί θεμελιώδη αρχή της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο, τόνισε, αναγνωρίζει και διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των παιδιών με αναπηρία, αλλά και όσων οι ανάγκες απαιτούν ενισχυμένη και εξειδικευμένη στήριξη.

Υπογράμμισε ακόμη πως το συμπεριληπτικό σχολείο, πρέπει να διασφαλίζει σε όλα τα παιδιά το δικαίωμα για ίσες εκπαιδευτικές ευκαιρίες, χωρίς αποκλεισμούς, ενισχύοντας, παράλληλα, τις δυνατότητές τους, για ενεργότερη συμμετοχή στην κοινωνία.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως η Κυβέρνηση προχωρεί στον σχεδιασμό και την υλοποίηση νομοθεσίας, η οποία θα παρέχει σε όλους τους μαθητές τις εύλογες προσαρμογές που χρειάζονται, ώστε το σχολείο να προσφέρει ποιοτική και συμπεριληπτική εκπαίδευση.

Επιδίωξη, σημείωσε, είναι η υλοποίηση διαδικασιών και δράσεων έγκαιρης και ισότιμης πρόσβασης στην εκπαίδευση, καθώς και η εμπέδωση νέας νοοτροπίας και κουλτούρας, με έντονο το στοιχείο του απόλυτου φραγμού στον αποκλεισμό.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Οκτωβρίου 2023 - 12:11

Τελευταιες Ειδησεις

22 Ιουλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 22/07/24
16:24
Το ενδεχόμενο έναρξης απευθείας πτήσεων προς τα κατεχόμενα θέτει η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph
14:56
Πυρκαγιά μεταξύ κοινοτήτων Πάχνας και Πραστειού
14:54
Χριστοδουλίδης: Συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια συζητούνται με την Πρόεδρο της Κομισιόν
14:21
Υπουργός Εξωτερικών: Η Κύπρος αναμένει και από την Ουγγαρία πλήρη στήριξη για την αρχή του μη κατευνασμού του επιτιθέμενου
13:59
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνησή καλύτερα να επικεντρωθεί στην ολοκλήρωση του έργου του τερματικού στο Βασιλικό
13:56
Νέο φορέα για την ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων των Βρετανών ανακοίνωσε ο Στάρμερ
13:22
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
13:00
Η σφαγή στο Παλαίκυθρο, οι πληγές και η δύναμη - 21 Ιουλίου 2024
12:49
[ΒΙΝΤΕΟ] Πρόεδρος: Δεν χαρίζουμε σπιθαμή κατεχόμενης γης
11:51
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 22/07/24
11:45
Απεβίωσε γυναίκα 64 ετών από θερμοπληξία
11:17
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.