Χαριλάου: Η πρόταση του Οργανισμού καλύπτει πλήρως τα αιτήματα των εργαζομένων

Φωτογραφία Αρχείου

Παρέλυσαν, σήμερα, τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Επτάμισι χιλιάδες εργαζόμενοι κατέρχονται σε απεργία έως και τις τρεις το απόγευμα, ζητώντας τη συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης, ανάλογης με αυτήν που εφαρμόζεται στους υπόλοιπους ημικρατικούς οργανισμούς.

Χθες, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, κατέθεσε νέα πρόταση στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, η οποία δεν έγινε αποδεκτή.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο εκπρόσωπος τύπου το ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, ανέφερε ότι η διαφοροποιημένη πρόταση του Οργανισμού, καλύπτει πλήρως τα αιτήματα των εργαζομένων και πως η μόνη διαφορά αφορά το ύψος της μισθοδοτικής αύξησης. Είπε, ακόμη, ότι σύμφωνα με την νέα πρόταση θα δίδεται σταθερή αύξηση από τον πρώτο χρόνο εργοδότησης, καθώς και κυμαινόμενη αύξηση, στη βάση συστήματος αξιολόγησης.

Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, η γενική γραμματέας της ΠΕΟ, Σωτηρούλα Χαραλάμπους, τόνισε ότι η πρόταση του ΟΚΥπΥ δεν ικανοποιεί, επειδή δημιουργεί εργαζομένους δύο ταχυτήτων. Ανέφερε ότι ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, δεν επιθυμεί να μεταχειρίζεται τους νεοεισερχόμενους, με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζει όσους εργαζομένους μεταφέρθηκαν στον ΟΚΥπΥ από τον δημόσιο τομέα.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΣ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Οκτωβρίου 2023 - 08:54

Τελευταιες Ειδησεις

21 Φεβρουαρίου
Την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το χαλλούμι χαιρέτισε το Υπουργείο Γεωργίας
13:40
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024
13:06
Καταγγελία για τροφική δηλητηρίαση ποδοσφαιριστών του Άρη Λεμεσού (ΒΙΝΤΕΟ)
12:58
Τραυματισμός οπλίτη της ΕΛΔΥΚ σε άσκηση
12:52
Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε σε όχημα γυναίκας στη Λάρνακα
12:47
Πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς οικία πλησίον του ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό (ΒΙΝΤΕΟ)
12:46
Νέο πακέτο μέτρων για αντιμετώπιση της ακρίβειας αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο (ΒΙΝΤΕΟ)
12:31
Σε εξέλιξη η έρευνα της Αστυνομίας για την έκρηξη στη Μακεδονίτισσα (ΒΙΝΤΕΟ)
12:25
Αύξηση της άδειας μητρότητας από τις 18 στις 22 εβδομάδες (ΒΙΝΤΕΟ)
12:20
Νέα αποτυχημένη δοκιμή πυραύλου από το πυρηνικό οπλοστάσιο της Βρετανίας
11:54
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε προσφυγή κυπριακής εταιρείας για το χαλλούμι (ΒΙΝΤΕΟ)
11:46
Times: Με γροθιά στην καρδιά η δολοφονία Ναβάλνι;
11:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.