Η Κομισιόν παρακολουθεί τις εξελίξεις για τα Cyprus Confidential

Η Κομισιόν παρακολουθεί την εξέλιξη των ερευνών στην Κύπρο μετά τις αποκαλύψεις της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητικών Δημοσιογράφων και συνεργάζεται στενά με τις κυπριακές αρχές, ώστε να αποφευχθούν κίνδυνοι παράκαμψης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, δήλωσε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντούμπραβκα Σούιτσα.

Κατά τη συζήτηση του θέματος στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, η Επίτροπος υπέδειξε ότι ήδη, οι κυπριακές αρχές ανακοίνωσαν πως θα διερευνήσουν όλες τις καταγγελίες.

Η κυρία Σούιτσα σημείωσε, ακόμη, ότι τον Ιούλιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε διαδικασία κατά της Κύπρου, λόγω εσφαλμένης εφαρμογής της Οδηγίας για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ορισμένοι ευρωβουλευτές κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει κυρώσεις στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Στις παρεμβάσεις τους, οι πλείστοι Ευρωβουλευτές αναφέρθηκαν και στον κυπριακό πρόγραμμα πολιτογράφησης ξένων επενδυτών, ζητώντας από τις Βρυξέλλες να δράσουν.

Στη συζήτηση, παρενέβησαν οι τέσσερις από τους έξι Κύπριους ευρωβουλευτές: οι Λουκάς Φουρλάς και Ελένη Σταύρου, Γιώργος Γεωργίου και Δημήτρης Παπαδάκης.

ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Νοεμβρίου 2023 - 06:53

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Φεβρουαρίου
Σε ενέργειες προβαίνει η Κυβέρνηση για τις ενέργειες των Τούρκων στο Ριζοκάρπασο (Βίντεο)
14:08
Πεσκόφ: Αναπόφευκτη η σύγκρουση Ρωσίας - ΝΑΤΟ
13:59
Ενιαία Εποπτική Αρχή για τον έλεγχο των εταιρειών παροχής διοικητικών υπηρεσιών (Βίντεο)
13:53
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024
13:10
Διάχυση ποσότητας αποβλήτων στο φράγμα της Άχνας
12:47
Η Μόσχα υποστηρίζει ότι απέτρεψε επίθεση με τοξικό αέριο στη Ζαπορίζια
12:39
Με λευκά μπαλόνια έξω από τη Βουλή νηπιαγωγοί και ιδιοκτήτες ιδιωτικών νηπιαγωγείων (Βίντεο)
12:05
Συνεχίζεται η θανατική ανάκριση για τον Θανάση (Βίντεο)
11:23
Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε ομοβροντία ρουκετών εναντίον ισραηλινής αεροπορικής βάσης
11:15
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 27/2/24
11:13
Απέπλευσε η φρεγάτα "Ύδρα" για την Ερυθρά Θάλασσα
10:57
Ολοκληρώνεται σήμερα η επίσκεψη του Ιταλού Προέδρου στην Κύπρο
10:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.