Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: «Κλείνει» ο Σηκουάνας για 7 ημέρες πριν από την τελετή έναρξης

Ο Σηκουάνας-όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές στη Γαλλία- θα παραμείνει κλειστός για «περίπου επτά ημέρες» πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στις 26 Ιουλίου 2024, που θα γίνει, για πρώτη φορά έξω από στάδιο.

Αυτό το κλείσιμο αποφασίστηκε «για λόγους ασφαλείας». Σχεδόν 300 πλοία που πραγματοποιούν κρουαζιέρα διέρχονται καθημερινά από την πρωτεύουσα, χωρίς να υπολογίζονται οι θαλάσσιες μεταφορές, με σημαντική κίνηση σιτηρών.

Οι αρχές, ωστόσο, συνεχίζουν να συζητούν «με τους διάφορους κλάδους προκειμένου να βρουν λύσεις για τη συνέχιση των δραστηριοτήτων τους», αναφέρθηκε σχετικά.

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων θα πραγματοποιηθεί στην καρδιά του Παρισιού, αλλά η περίμετρος του κλεισίματος του Σηκουάνα δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, σύμφωνα με πηγή κοντά στις διαπραγματεύσεις.

Το κλείσιμο θα πρέπει ειδικότερα να χρησιμοποιηθεί για τις τελευταίες πρόβες της τελετής αλλά και για την εγκατάσταση των κερκίδων που θα φιλοξενήσουν τους 100.000 θεατές στις κάτω αποβάθρες του Σηκουάνα, σύμφωνα με αυτή την πηγή.

Προς το παρόν, ο αριθμός των θεατών που μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν την τελετή στις ψηλές όχθες του Σηκουάνα δεν έχει ακόμη καθοριστεί επίσημα. Αν και ο αριθμός των 400.000 κυκλοφορεί εδώ και αρκετούς μήνες, θα μπορούσε ωστόσο να αναθεωρηθεί προς τα κάτω, σύμφωνα με διάφορες πηγές.

Η υπουργός αθλητισμού της Γαλλίας, Αμελί Ουεντά-Καστερά διαβεβαίωσε στις 26 Οκτωβρίου το BFM TV ότι οι «απαντήσεις» στο θέμα των θεατών που θα βρεθούν στις ψηλές αποβάθρες του Σηκουάνα θα πρέπει να δοθούν «τον Νοέμβριο».

Το κομμάτι του Σηκουάνα που διασχίζει το Ολυμπιακό χωριό στο Σεντ Ντενί θα κλείσει επίσης, αλλά κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Νοεμβρίου 2023 - 17:08

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

21 Φεβρουαρίου
Νέο πακέτο μέτρων για αντιμετώπιση της ακρίβειας αποφάσισε το υπουργικό
12:31
Σε εξέλιξη η έρευνα της Αστυνομίας για την έκρηξη στη Μακεδονίτισσα (Βίντεο)
12:25
Αύξηση της άδειας μητρότητας από τις 18 στις 22 εβδομάδες (Βίντεο)
12:20
Νέα αποτυχημένη δοκιμή πυραύλου από το πυρηνικό οπλοστάσιο της Βρετανίας
11:54
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε προσφυγή κυπριακής εταιρείας για το χαλλούμι (Βίντεο)
11:46
Times: Με γροθιά στην καρδιά η δολοφονία Ναβάλνι;
11:34
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 21/2/24
11:12
Χωρίς προβλήματα η διαπραγμάτευση κατασκευής κόμβου ρωσικού φυσικού αερίου στην Τουρκία
10:39
Νέα επίθεση Χούθι σε βάρος εμπορικού πλοίου ισραηλινών συμφερόντων
10:35
Συνεχίζονται οι έρευνες για την έκρηξη στη Μακεδονίτισσα
08:43
Λήγει στις 10 Μαρτίου η περίοδος ανανέωσης των αδειών κυκλοφορίας
08:33
Στο Νέο Δελχί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας
08:09
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.