ΡΙΚ: 2ο Συμπόσιο Ολυμπισμού για την Ανθρωπότητα στην Πράξη

Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, η Ακαδημία Ολυμπισμού για την Ανθρωπότητα και το ακαδημαϊκό πρόγραμμα CIED-O4H Georgetown University Certificate, διοργάνωσαν το βράδυ της Πέμπτης 23 Νοεμβρίου, το 2ο Συμπόσιο Ολυμπισμού για την Ανθρωπότητα στην Πράξη με θέμα Ακαδημαϊκή Διπλωματία, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Ανθρωπισμός σε καιρό κρίσης.

Στο Συμπόσιο υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΡΙΚ και της Ακαδημίας Ολυμπισμού για την ανθρωπότητα.Το μνημόνιο υπέγραψαν εκ μέρους του ΡΙΚ, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Κέντας και εκ μέρους της Ακαδημίας Ολυμπισμού για την Ανθρωπότητα, ο Δρ. Αλέξης. Λύρας.

ΛΥΡΑΣ ΚΕΝΤΑΣ.jpg

Στόχος του μνημονίου, η υλοποίηση κοινών ακαδημαϊκών, εκπαιδευτικών και πολιτισμικών προγραμμάτων.Το συμπόσιο αποτελεί το πρώτο βήμα και το έναυσμα κοινών δράσεων και προγραμμάτων στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Στο Συμπόσιο παραβρέθηκαν, ο Γραμματέας Β’ της Ελληνικής Πρεσβείας, Χαρίλαος Γκαβέτσος, ο πρόεδρος του ΡΙΚ Γιώργος Κέντας, ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ Θανάσης Τσώκος, ο αντιπρόεδρος του ΚΟΑ Κωστάκης Κουκουλής, εκπρόσωποι της κυβέρνησης ,πρόεδροι και εκπρόσωποι αθλητικών ομοσπονδιών και άλλοι αθλητικοί φορείς.

ΣΥΜΠΟΣΙΟ.jpg

To Συμπόσιο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό Ύμνο τον οποίο τραγούδησε ο λυρικός τραγουδιστής Μάρκος Κλεοβούλου.

Την ευθύνη για τον συντονισμό του Συμποσίου είχε η αθλητικογράφος του ΡΙΚ, Άντρη Κασάπη.

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Νοεμβρίου 2023 - 12:07

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

13 Απριλίου
Ο στρατός του Ισραήλ καλεί τους πολίτες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση
05:53
Συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές στην Κύπρο
05:50
Γεραπετρίτης: Σημαντική η κατανόηση των βασικών θέσεων των δύο μερών στη σχέση Ελλάδας - Τουρκίας
05:39
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σήμερα ο Κωνσταντίνος Κόμπος
05:38
Αναστέλλονται προληπτικά πτήσεις από και προς την Τεχεράνη
05:36
Η Γερμανία προειδοποιεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ιράν
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 13/4/24
05:29
12 Απριλίου
Πέθανε ο σπουδαίος Ιταλός σχεδιαστής μόδας Roberto Cavalli
22:41
Aμερικανός Πρόεδρος: Oι ΗΠΑ είναι αφοσιωμένες στην άμυνα του Ισραήλ
22:31
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 12 Απριλίου 2024
21:58
Στη Βιέννη για τη στρατηγική ατζέντα της ΕΕ ο πρόεδρος
21:46
Σε επαγρύπνηση το Ισραήλ
21:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.