Αισιοδοξία Υπουργού Ενέργειας για τις διαπραγματεύσεις με Chevron (Βίντεο)

Αισιοδοξία εκφράζει ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου, όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με την εταιρεία Chevron για την ανάπτυξη του κοιτάσματος Αφροδίτη, καθώς, όπως είπε, τα δύο μέρη θεωρούν πως καταλήγουν σε σχέδιο κοινής αποδοχής.

Σε δηλώσεις του σε Ημερίδα για την Ενέργεια, ο κύριος Παπαναστασίου είπε ότι υπάρχει σοβαρή πρόοδος στις συζητήσεις με τη Chevron επισημαίνοντας ότι η διαπραγμάτευση οδεύει προς θετική κατεύθυνση.

Ο υπουργός Ενέργειας ανέφερε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία διαβίβασε τις θέσεις της στην κοινοπραξία για το τι αναμένει από την ανάπτυξη του συγκεκριμένου κοιτάσματος, έτσι ώστε τα δύο μέρη να μπορέσουν να προχωρήσουν στο σχεδιασμό και στην ανάπτυξη του κοιτάσματος.

Ο κύριος Παναστασίου υπογράμμισε ακόμη ότι το επόμενο ορόσημο είναι η τελική απόφαση επένδυσης της κοινοπραξίας, προσθέτοντας ότι αναλόγως του πως θα υλοποιηθεί η απόφαση αυτή αναμένεται η εξόρυξη φυσικού αερίου το 2027 - 2028.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΝΠ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Νοεμβρίου 2023 - 14:51

Τελευταιες Ειδησεις

21 Φεβρουαρίου
Η ρωσική δικαιοσύνη θα εξετάσει στις αρχές Μαρτίου προσφυγή της μητέρας του Ναβάλνι
14:47
Εντείνονται οι διπλωματικές πιέσεις προς το Ισραήλ
13:54
Την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το χαλλούμι χαιρέτισε το Υπουργείο Γεωργίας
13:40
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024
13:06
Καταγγελία για τροφική δηλητηρίαση ποδοσφαιριστών του Άρη Λεμεσού (ΒΙΝΤΕΟ)
12:58
Τραυματισμός οπλίτη της ΕΛΔΥΚ σε άσκηση
12:52
Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε σε όχημα γυναίκας στη Λάρνακα
12:47
Πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς οικία πλησίον του ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό (ΒΙΝΤΕΟ)
12:46
Νέο πακέτο μέτρων για αντιμετώπιση της ακρίβειας αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο (ΒΙΝΤΕΟ)
12:31
Σε εξέλιξη η έρευνα της Αστυνομίας για την έκρηξη στη Μακεδονίτισσα (ΒΙΝΤΕΟ)
12:25
Αύξηση της άδειας μητρότητας από τις 18 στις 22 εβδομάδες (ΒΙΝΤΕΟ)
12:20
Νέα αποτυχημένη δοκιμή πυραύλου από το πυρηνικό οπλοστάσιο της Βρετανίας
11:54
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.