Ενοχλημένη η Υπουργός Δικαιοσύνης για τα επικριτικά σχόλια περί κυρώσεων

Ενοχλημένη παρουσιάστηκε η υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Άννα Κουκκίδη - Προκοπίου, για τις επικρίσεις όσον αφορά την απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει συνδρομή από το εξωτερικό για εξέταση υποθέσεων διαφθοράς και υποβοήθησης της παράκαμψης των δυτικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Πρόσωπο με Πρόσωπο», η κυρία Κουκκίδη - Προκοπίου τόνισε ότι δεν μπορεί να δεχθεί τα προσβλητικά δημόσια σχόλια για την ανακριτική ομάδα, η οποία, είπε, αποτελείται από άτομα με εμπειρία πέραν της εικοσαετίας.

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για εξειδικευμένο ζήτημα, γι' αυτό και ζητήθηκε βοήθεια από κράτος που διαθέτει την τεχνογνωσία.

Ανέφερε ότι υπάρχει διψήφιος αριθμός καταγγελιών για θέματα διαφθοράς, κάποιες από τις υποθέσεις έχουν ήδη διερευνηθεί και ο φάκελός τους βρίσκεται ήδη στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και λήψη απόφασης.

Για το μεταναστευτικό, η κυρία Κουκκίδη - Προκοπίου είπε ότι η πρόσληψη ειδικών αστυφυλάκων ως οριοφυλάκων κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής, έχει συμβάλει τα μέγιστα στον αισθητό περιορισμό της διέλευσης παράτυπων μεταναστών από τα κατεχόμενα. Πρόσθεσε ωστόσο ότι προβληματίζει η αύξηση των μεταναστευτικών ροών διά θαλάσσης.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΣΤΣ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Νοεμβρίου 2023 - 16:18

Τελευταιες Ειδησεις

21 Φεβρουαρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024
13:06
Καταγγελία για τροφική δηλητηρίαση ποδοσφαιριστών του Άρη Λεμεσού (ΒΙΝΤΕΟ)
12:58
Τραυματισμός οπλίτη της ΕΛΔΥΚ σε άσκηση
12:52
Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε σε όχημα γυναίκας στη Λάρνακα
12:47
Πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς οικία πλησίον του ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό (ΒΙΝΤΕΟ)
12:46
Νέο πακέτο μέτρων για αντιμετώπιση της ακρίβειας αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο (ΒΙΝΤΕΟ)
12:31
Σε εξέλιξη η έρευνα της Αστυνομίας για την έκρηξη στη Μακεδονίτισσα (ΒΙΝΤΕΟ)
12:25
Αύξηση της άδειας μητρότητας από τις 18 στις 22 εβδομάδες (ΒΙΝΤΕΟ)
12:20
Νέα αποτυχημένη δοκιμή πυραύλου από το πυρηνικό οπλοστάσιο της Βρετανίας
11:54
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε προσφυγή κυπριακής εταιρείας για το χαλλούμι (ΒΙΝΤΕΟ)
11:46
Times: Με γροθιά στην καρδιά η δολοφονία Ναβάλνι;
11:34
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 21/2/24
11:12
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.