Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 27/11/2023

Ισχυρό μέχρι πολύ ισχυρό δυτικό ως βορειοδυτικό ρεύμα αέρα και σχετικά ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.
Σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ θα σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά, στο δυτικό μισό και πιθανόν σε βόρειες περιοχές.
​Τοπικά στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται παροδική χιονόπτωση.
​Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, γενικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, παρόλο που τοπικά σε υπήνεμες περιοχές θα πνέουν μέτριοι και παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ.
​Αργά το απόγευμα, αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των ανέμων.
​Η θάλασσα θα είναι κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης στα δυτικά και στα βόρεια και μέχρι κυματώδης στα υπόλοιπα παράλια, ωστόσο αργότερα θα καταστεί ταραγμένη μέχρι κυματώδης.
​Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 18 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά στις υπήνεμες ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα σχηματιστεί παγετός.
Απόψε θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις στο δυτικό μισό του νησιού, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι ως επί το πλείστον κυρίως αίθριος. Αρχικά πιθανόν τοπικά στα ορεινά να σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση.
​Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί και αργότερα τοπικά μέχρι βόρειοι, αρχικά μέτριοι, 4 μποφόρ και τοπικά σε προσήνεμες παράλιες περιοχές μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα καταστούν ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ.
​Η θάλασσα στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης και σταδιακά ταραγμένη, ενώ στα νότια και στα ανατολικά θα καταστεί λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.
​Η θερμοκρασία θα κατέλθει στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 8 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, στους 9 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και στον 1 βαθμό υπό το μηδέν στα ψηλότερα ορεινά.
​​Στα ορεινά αλλά και σε κάποιες ημιορεινές περιοχές αναμένεται να σχηματιστεί παγετός, ενώ παγετός δεν αποκλείεται να σχηματιστεί και σε ορισμένες υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού.
Το επόμενο τριήμερο, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες την Τετάρτη και την Πέμπτη ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως σε δυτικές περιοχές και στα ορεινά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο.

ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Νοεμβρίου 2023 - 05:16

Τελευταιες Ειδησεις

26 Ιουλίου
Αποχωρούν θεατές από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω έντονης βροχής
22:32
Μειωμένη παροχή πόσιμου νερού σε περιοχές επαρχιών Λάρνακας και Λεμεσού
22:29
Δεξίωση Εμανουέλ Μακρόν σε ηγέτες -Παρόντες Νίκος Χριστοδουλίδης -Κυριάκος Μητσοτάκης
22:01
Όλα τα φώτα στραμμένα στην Πόλη του Φωτός... -Φαντασμαγορική τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων
20:37
"Ελεύθερη για μια ζωή..." -Στο φυσικό της περιβάλλον και πάλι η... χελώνα Λούση
20:04
Ικανοποιημένο το Υπουργείο Δικαιοσύνης από έκθεση Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου
18:46
Τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά στη Μοσφιλωτή -Επιχείρησαν 19 άτομα με 7 οχήματα
18:41
Τουρκία: Νέες έρευνες και γεωτρήσεις φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο
17:48
Παρίσι 2024: Δολιοφθορές και απειλή για βόμβα λίγο πριν από την Τελετή Έναρξης
16:05
Υπομονή για όσους θα διακινηθούν στον αυτοκινητόδρομο το Σ/Κ- Διήμερα έργα...
15:55
Οι κόκκινες γραμμές της Ελλάδας έναντι των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας
15:42
ΕΕ: Οι έρευνες για το Βασιλικό άρχισαν τον Μάρτιο -Έλεγχος για πιθανά ποινικά αδικήματα
15:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.