ΥΠΕΞ: Επανέλαβε την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας για συνεισφορά παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

O Yπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος επανέλαβε την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να συνεισφέρει στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, μέσω της πρωτοβουλίας για δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου.

Η σχετική αναφορά του κυρίου Κόμπου έγινε ενώπιον του περιφερειακού φόρουμ της Ενωσης για τη Μεσόγειο που έγινε στη Βαρκελώνη.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η ανάγκη αποφυγής περιφερειακής επιδείνωσης της κρίσης, καθώς και οι επείγουσες ανθρωπιστικές ανάγκες των αμάχων στη Γάζα.

Στο περιθώριο των εργασιών του Φόρουμ ο Υπουργός Εξωτερικών είχε σειρά διμερών συναντήσεων με ομολόγους του, κατά τις οποίες συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, τόσο σε διμερές όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΦΙΛ / ΕΜ

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Νοεμβρίου 2023 - 21:26

Τελευταιες Ειδησεις

17 Απριλίου
Αποφυγή έκθεσης στην σκόνη συστήνουν οι πνευμονολόγοι
13:54
Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των μέτρων για το μεταναστευτικό
13:49
Τίτλοι Ειδήσεων: Tετάρτη 17 Απριλίου 2024
13:00
Συναντώνται σήμερα οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
12:47
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 17/4/24
12:42
Στο Ισραήλ ο Κάμερον για συνάντηση με Νετανιάχου
11:49
Ελεγκτική Υπηρεσία: H Κυβέρνηση δεν επιθυμεί να επιλύσει το πρόβλημα των πολλαπλών συντάξεων
11:32
Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν το Ισραήλ εάν δεχθεί νέα επίθεση από το Ιράν
11:15
Υποχώρηση πληθωρισμού στο 3,2% στο Ηνωμένο Βασίλειο
11:08
Ημερίδα με θέμα την Πολυτροπική κινητικότητα πραγματοποιείται στη Λάρνακα
10:24
Συνεχίζεται η άφιξη παράτυπων μεταναστών
08:54
Πρωτοφανές το φαινόμενο μαζικών μετακινήσεων ψηφοφόρων
08:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.