Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας στην Ανώτερη Εκπαίδευση και Επιστημονική Έρευνα, μεταξύ Kύπρου-Κατάρ

Υπεγράφη σήμερα Μνημόνιο Συναντίληψης στον τομέα της Ανώτερης Εκπαίδευσης, της Επιστημονικής Έρευνας και της Τεχνολογίας μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Κατάρ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην Ντόχα, η τελετή υπογραφής Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κατάρ, για συνεργασία στον τομέα της Ανώτερης Εκπαίδευσης, της Επιστημονικής Έρευνας και της Τεχνολογίας.

Το Μνημόνιο Συναντίληψης υπεγράφη στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στο Κατάρ, και προνοεί, ανάμεσα σε άλλα, την ανταλλαγή πληροφοριών αναφορικά με ακαδημαϊκά προγράμματα σπουδών, τη θέσπιση κανονισμών για την αμοιβαία αναγνώριση πτυχίων και ακαδημαϊκών πιστοποιητικών από τα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα των χωρών, καθώς και την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων.

Το Μνημόνιο Συναντίληψης υπεγράφη το πρωί, στο Υπουργείο Παιδείας του Κατάρ, από την Υφυπουργό παρά τω Προέδρω κα Ειρήνη Πική εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας και και από πλευράς Κατάρ υπεγράφη από την Υπουργό Παιδείας και Ανώτερης Εκπαίδευσης κα Buthaina Bint Ali Al-Jabr Al-Nuaimi.

Με την υπογραφή του Μνημονίου δημιουργούνται καλύτερες προϋποθέσεις συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στο.πλαίσιο του στόχου για τη διεθνοποίηση της Ανώτερης Εκπαίδευσης του τόπου μας και της αναβάθμισης των συνεργειών στον τομέα αυτό.

ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Νοεμβρίου 2023 - 09:11

Τελευταιες Ειδησεις

21 Φεβρουαρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024
13:06
Καταγγελία για τροφική δηλητηρίαση ποδοσφαιριστών του Άρη Λεμεσού (ΒΙΝΤΕΟ)
12:58
Τραυματισμός οπλίτη της ΕΛΔΥΚ σε άσκηση
12:52
Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε σε όχημα γυναίκας στη Λάρνακα
12:47
Πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς οικία πλησίον του ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό (ΒΙΝΤΕΟ)
12:46
Νέο πακέτο μέτρων για αντιμετώπιση της ακρίβειας αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο (ΒΙΝΤΕΟ)
12:31
Σε εξέλιξη η έρευνα της Αστυνομίας για την έκρηξη στη Μακεδονίτισσα (ΒΙΝΤΕΟ)
12:25
Αύξηση της άδειας μητρότητας από τις 18 στις 22 εβδομάδες (ΒΙΝΤΕΟ)
12:20
Νέα αποτυχημένη δοκιμή πυραύλου από το πυρηνικό οπλοστάσιο της Βρετανίας
11:54
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε προσφυγή κυπριακής εταιρείας για το χαλλούμι (ΒΙΝΤΕΟ)
11:46
Times: Με γροθιά στην καρδιά η δολοφονία Ναβάλνι;
11:34
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 21/2/24
11:12
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.