Ο Ρίσι Σούνακ ακύρωσε σημερινή συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ενοχλημένος ο έλληνας Πρωθυπουργός

Photo by Jeff OVERS / BBC / AFP
Φωτογραφία αρχείου

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντηση που θα είχε το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, προκαλώντας την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το γραφείο του κυρίου Σούνακ επικαλέστηκε έκτακτο γεγονός που προέκυψε στο πρόγραμμά του, αλλά η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι η ακύρωση οφείλεται σε ενόχληση που προκάλεσαν αναφορές του πρωθυπουργού της Ελλάδας για το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα, σε συνέντευξη στο BBC.

Ο κύριος Μητσοτάκης τόνισε ότι οι ελληνικές θέσεις για τα Γλυπτά είναι γνωστές και ότι ήλπιζε να τις συζητήσει με τον Βρετανό ομόλογό του, όπως και άλλα θέματα διμερούς και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Στη συνέντευξή του στο BBC, ανέφερε ότι δεν έχει επιτευχθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και τάχθηκε υπέρ της επανένωσης των γλυπτών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διερωτήθηκε μάλιστα τί θα συνέβαινε αν κάποιος έκοβε τον πίνακα της Μόνα Λίζα και μετέφερε τον μισό στο μουσείο του Λούβρου.   

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ. ΕΡΤ

ΜΒ/ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Νοεμβρίου 2023 - 11:53

Τελευταιες Ειδησεις

27 Φεβρουαρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024
06:15
Ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων" από το ΡΙΚ ΕΝΑ στις 21:00
06:03
Κεντρικό προεκλογικό θέμα στις ΗΠΑ το Μεταναστευτικό
05:50
Νέα βήματα για ενίσχυση της Ουκρανίας ανακοίνωσε ο Μακρόν
05:46
Κλειστά σήμερα τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία
05:42
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 27/2/24
05:33
26 Φεβρουαρίου
Το Ουγγρικό Κοινοβούλιο επικύρωσε το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στο Νάτο
21:41
Οι αναφορές Ματαρέλα για το Κυπριακό
20:31
Σύνοδος Υπουργών Γεωργίας: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να αφήσει πίσω τον αγροτικό κόσμο
20:13
Αναστέλλεται η απεργία στα νοσοκομεία Λάρνακας και Αμμοχώστου
18:23
Κυπριακό και γεωπολιτικές εξελίξεις στο επίκεντρο συνομιλιών Κύπρου-Ιταλίας
17:59
Επίσημη υποδοχή του Ιταλού Προέδρου από τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη
16:54
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.