Ουκρανία και χώρες της Βαλτικής δεν θα παρευρεθούν στην διάσκεψη ΟΑΣΕ λόγω Λαβρόφ

Photo by Yuri KOCHETKOV / POOL / AFP

Λίγες ώρες αφότου επιβεβαιώθηκε η παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ στην υπουργική διάσκεψη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία, στα Σκόπια, οι υπουργού Εξωτερικών τεσσάρων κρατών, απέσυραν τη συμμετοχή τους.

Αρχικά, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, ακύρωσε την παρουσία του, αρνούμενος να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Λαβρόφ και λίγη ώρα αργότερα, έπραξαν το ίδιο, οι υπουργοί Εξωτερικών της Εσθονίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας, σε ανακοίνωση ευχαριστεί την προεδρεύουσα του ΟΑΣΕ, Βόρεια Μακεδονία, για την προσφορά της, ωστόσο, επισημαίνει πως η παρουσία του επικεφαλής της Ρωσικής διπλωματίας στη διάσκεψη, θα βάθυνε ακόμη περισσότερο την κρίση στους κόλπους του Οργανισμού.

Από πλευράς τους, οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της Βαλτικής, σε κοινή δήλωση σημειώνουν - μεταξύ άλλων - ότι η συμμετοχή Λαβρόφ κινδυνεύει να νομιμοποιήσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και να δικαιολογήσει την κατάφωρη παραβίαση των βασικών αρχών του ΟΑΣΕ από τη Μόσχα.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΕΡΤ

ΠΑΣ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Νοεμβρίου 2023 - 18:38

Τελευταιες Ειδησεις

07 Σεπτεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024
21:48
Κόμπος: Η Λευκωσία επιδιώκει να βρεθεί λύση μακριά από κάθε ιδέα διχοτόμησης
21:11
Μέτρα αντιμετώπισης του δημογραφικού και στεγαστικού προβλήματος εξήγγειλε ο Μητσοτάκης
20:56
Έτοιμος ο Ζελένσκι να παρουσιάσει σε Μπάιντεν, Χάρις και Τραμπ το ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία
20:11
Τις επόμενες ημέρες η λεπτομερής πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα
20:08
Η Ελλάδα απαντά στις προκλήσεις μέσω της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων
20:06
Ερντογάν: Ζητά συσπείρωση των μουσουλμανικών χωρών
20:04
Έφυγε από τη ζωή ο εφοπλιστής Χαράλαμπος Μυλωνά
19:59
ΗΠΑ: 1ο κρούσμα γρίπης πτηνών χωρίς ο ασθενής να έχει καμία επαφή με ζώο
19:57
Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη
17:28
Ανησυχεί η Ουκρανία μετά τις πληροφορίες για μεταφορά ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία
16:31
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 7/9/24
16:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.