Οξύνεται η αντιπαράθεση των κυβερνήσεων Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου

Photo by LEON NEAL AFP

Οξύνεται η αντιπαράθεση των κυβερνήσεων Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου, με αφορμή την την ακύρωση, από τον Βρετανό Πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, της προγραμματισμένης σημερινής συνάντησης του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Ντάνουνιγκ Στριτ.

Εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού δήλωσε ότι "υπάρχουν συνέπειες όταν δίδονται διαβεβαιώσεις και αυτές δεν τηρούνται". Σύμφωνα με το βρετανικό πρωθυπουργικό γραφείο, οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει να μην χρησιμοποιθεί η συνάντηση για τη δημόσια αναμόχλευση ζητημάτων που έχουν διευθετηθεί εδώ και πολλά χρόνια, αναφερόμενος στην επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Ελληνική κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοια συμφωνία ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του Βρετανού πρωθυπουργού αρνητική και άνευ προηγουμένου.

Εκπρόσωπος του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος δήλωσε ότι η αδυναμία του Βρετανού Πρωθυπουργού να συναντηθεί με ένα ευρωπαίο σύμμαχο του, με τον οποίο η χώρα έχει σημαντικούς οικονομικούς δεσμούς, αποτελεί μια ακόμα απόδειξη ότι ο Ρίσι Σούνακ δεν είναι σε θέση να προσφέρει τη σοβαρή ηγεσία που χρειάζεται το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, σε συνέντευξη στο BBC είχε, μεταξύ άλλων, διερωτηθεί τι θα γινόταν αν έλεγε σε κάποιον να κόψει τη Μόνα Λίζα στη μέση και να εκτίθεται η μισή στο Λούβρο και η μισή στο Βρετανικό Μουσείο.

Ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού σημείωσε ότι η χώρα του πιθανόν να εισερχόταν σε "ολισθηρό κατήφορο" αν αποδεχόταν αιτήματα για επιστροφή αρχαιοτήτων στις χώρες προέλευσης τους.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Νοεμβρίου 2023 - 17:00

Τελευταιες Ειδησεις

26 Ιουλίου
Αποχωρούν θεατές από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω έντονης βροχής
22:32
Μειωμένη παροχή πόσιμου νερού σε περιοχές επαρχιών Λάρνακας και Λεμεσού
22:29
Δεξίωση Εμανουέλ Μακρόν σε ηγέτες -Παρόντες Νίκος Χριστοδουλίδης -Κυριάκος Μητσοτάκης
22:01
Όλα τα φώτα στραμμένα στην Πόλη του Φωτός... -Φαντασμαγορική τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων
20:37
"Ελεύθερη για μια ζωή..." -Στο φυσικό της περιβάλλον και πάλι η... χελώνα Λούση
20:04
Ικανοποιημένο το Υπουργείο Δικαιοσύνης από έκθεση Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου
18:46
Τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά στη Μοσφιλωτή -Επιχείρησαν 19 άτομα με 7 οχήματα
18:41
Τουρκία: Νέες έρευνες και γεωτρήσεις φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο
17:48
Παρίσι 2024: Δολιοφθορές και απειλή για βόμβα λίγο πριν από την Τελετή Έναρξης
16:05
Υπομονή για όσους θα διακινηθούν στον αυτοκινητόδρομο το Σ/Κ- Διήμερα έργα...
15:55
Οι κόκκινες γραμμές της Ελλάδας έναντι των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας
15:42
ΕΕ: Οι έρευνες για το Βασιλικό άρχισαν τον Μάρτιο -Έλεγχος για πιθανά ποινικά αδικήματα
15:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.